Tradicionalni elementi svadbenog prijema

Postoji nekoliko elemenata koje možete vidjeti ponovo u svadbi. Naravno, ne morate koristiti svaku od tih tradicija na vlastitim svečanostima. Odaberite i odaberite što vam govori.

Tradicionalna priča za vjenčanje

Evo nekih tradicija vjenčanja da razmotre provedbu u vašem slavlju.

Cocktail Hour

Parovi koji odluče fotografirati nakon svečanosti ili domaćina primatelja obično nude koktele i predjela kako bi se gosti zabavljali tijekom dugotrajne odsutnosti mladence.

Otvorena šankka lijepa je gesta zahvaliti gostima na strpljenju, ali novčani kafići su česti. Meka pozadinska glazba i prijem igre oživljavaju zabavu pa razmotrite nudeći gostima aktivnosti koje ih miješaju i smiju.

Uvođenje Novorođenčeta

Tipično, mladenci postat će veliki ulaz nakon što svi gosti dođu na mjesto recepcije. DJ najčešće objavljuje roditelje, svadbenu zabavu i konačno mladoženja i mladenku, obično kao gospodin i gospođa.

Parovi obično kreću ravno na plesni podij za svoj prvi ples kao muž i ženu ili na glavni stol kako bi službena večera mogla započeti. U nekim kulturama, mladoženjima i mladenima, gostima su pratili, kao što je to škotski Grand March.

Ples u noć

Proslave sreće gotovo uvijek prate glazba i ples. Čak i ako ste malo sramežljivi na plesnom podiju, postoji nekoliko specijalnih vjenčanja koje se održavaju tijekom recepcije.

Tradicionalni plesovi uključuju jednu s mladenicom i mladoženjima zajedno, a zatim s roditeljima, cijelom svadbom, kulturnim nastupima i plesovima gosta.

DJ je odgovoran za kretanje festivala, ali trebate odabrati glazbu. Možda ćete također htjeti razmisliti o sastavljanju popisa ne-igranih igara za grupne plesove ako su početne napomene "YMCA" ili naizgled beskrajan ponavljanje "Macarena" rešetke na živce.

Nakon toga, plesni pod je otvoren za sve one koji žele boogie.

Razbijanje kruha

Izvor tjelesne i duhovne hrane, svaka kultura slavi najveće radosti života s hranom. Na taj način prihvaćamo obitelj, pozdravljamo goste i zahvaljujemo na našim blagoslovima. Bilo je to formalni obrok, obiteljski buffet ili jednostavna jela od mesa i sira, većina recepcija uključuje hranu. Jedan od najboljih načina za čast vaše kulturne baštine je dodavanje omiljenih etničkih jela na jelovnik.

Nakon što svatko sjedne, igrajte slideshow fotografija vašeg putovanja zajedno kao par. Kulturne predstave ili živa instrumentalna glazba također su česti tijekom večere.

Dopuštanje braćom Blagoslovima

Tu je obično posvećeno vrijeme za goste koji mladencima ponuditi zajedničke želje za sretnom budućnošću. Najbolji je čovjek odgovoran za izbacivanje šampanjca. Časna časnica onda dijeli njezin govor, koji se često sastoji od sjećanja i blagoslova iz djetinjstva.

Ostatak svatovske kuće treba odmah pozvati i neposrednu obitelj da ponudi nekoliko riječi. Budući da su sve oči na paru, ovo je također idealno vrijeme za dodavanje kratke svečanosti jedinstva koja se nije mogla uklopiti u ceremoniju vjenčanja.

Rezanje tortu

Svi se okupljaju oko mladenaca dok drže ruke, kriju kolač i pažljivo se međusobno hrane malim komadom kako bi simbolizirali njihovu predanost pružanju jedni drugima.

Neke kulture uključuju i druge aktivnosti u ovaj dio recepcije, uključujući govora, ceremonije jedinstva i povlačenje kolača.

Tko se oženi dalje?

Većina kultura ima neki način predvidjeti tko će sljedeći čvor vezati, bilo da je pronašao određeni nakit skriven u svadbenoj torti ili uhvatio svadbenu podvezicu i buket.

Tradicionalno, samo se pojedinačni muškarci i žene u dobi odgajanja povlače na plesni pod, ali mnogi parovi sada odabiru pozvati sve da sudjeluju.

Grand Getaway

Nakon što mlada mlada imaju posljednji ples, gosti se blisko okupljaju pokraj vrata kako bi par upoznali sa željama dok su krenuli prema bijegu.

Mnoštvo navijača moglo bi bacati latice ruže, puhati mjehuriće ili svjetlucave svjetiljke kako bi blagoslovila mladence s dugim i sretnim brakom.

Gledaj video: SVADBENI SPOMENAR PAŠTROVIĆA (Travanj 2020).