Pripremite se za Nightwatch s ovim 'Game of Thrones' inspiriranim treninzima

"Kaos nije jama. Kaos je ljestvica. "Noćni trening nije iznimka; prednosti su dovoljno kaotične za rast mišića. Game of Thrones je oduševila binge watchers i hardcore roman entuzijasta podjednako, ali fandom nije singularni ishod HBO slavne izvorne serije. Noćni trening nije toliko jeziv kao i neke zimske noći u Westerosu, ali ono što nedostaje u krvoproliću, krivotvorilo se u srcu i znoja, te jačanje mišića.

Koncept vježbanja

Nightwatch vježba uključuje više vježbi dizanja utega koje zrcale scene iz Game of Thrones. Svaka vježba koristi određenu vrstu oružja prikazanog u emisiji, poput mačeva, lukova i strelica, te oklopa čelika. Svo oružje je integrirano u pokret vježbanja, a može se izvesti kao dio cjelovitog programa vježbanja. Koncept svake vježbe je ponovno zamisliti gibanje određenih elemenata bitke u Game of Thrones u svrhu treninga i kondicioniranja snage. Svaki ekvivalent treninga osmišljen je kako bi izazvao pohlepe obožavatelja, a istodobno potiče novi oblik tjelovježbe inspiriranog televizijom koji generira rezultate.

Trening ekvivalent: mač

Ne možete koristiti svoj mač u Westerosu ako niste dovoljno jaki da ga zamahnete. Začarani potisak koji vidite iz udobnosti vašeg kauča zahtijeva više od kokica i hladnog napitka. Želiš se boriti kao u Westerosu? Onda je vrijeme da ojačate zapešća i podlaktice, i uložite u klub. Klubsko zvono je ono što biste zamislili: težina u obliku kluba koja je posebno dizajnirana za jačanje zglobova i podlaktica. Izvršite 10 do 15 pretkolica u uzastopnim setovima s minimalnim odmorom za mučenje tijela mišića. Koristite kettlebell ili bučicu kao zamjenu za vašu lokalnu teretanu.

Vježba ekvivalentna: luk i strelica

Srednjovjekovna umjetnost usavršavanja lukova i strelica ostaje suvremena u 21. stoljeću. Ali pucanje 10-više strelica u minuti za obranu svoje časti zahtijeva izvanrednu sposobnost. Dugi slojevi prikazani u Game of Thrones možda su pero na setu, ali drevni longbows često prelaze 75 funti u težini. Jeste li ikad pokušali izvoditi jednu ruku dok zamišljaš stacionarne ploče kao smrtonosno oružje? Ako se vaš kreativni razmišljanje lako manipulira, izvedite više skupova jednoručnih redaka pomoću trake otpora kako biste poboljšali sposobnost paljenja. Zamijenite ruke nakon svakog seta da biste stvorili neusporedivu svestranost i optimizirali intenzitet vježbanja.

Ekvivalent vježbanja: oklop

Potrebno je neke ozbiljne tjelesne snage kako bi održali visoku razinu mobilnosti, dok je nosila više od 50 kilograma čelika preko torza. Vaš dvosatni trening s prsnom košuljom koji se sastoji od 12 setova na stolnom tisku neće vam pomoći da napredujete na bojnoj fronti. Uložite se s težinskim prslukom odgovarajuće težine i izvucite povišenu površinu, poput stuba. Napomena: obratite se stručnjaku za fitness ako niste sigurni kako ispravno izvršiti ovu vježbu. Smanjite razinu težine na vašem prslu nakon svakog povišenog trčanja. Izvođenje ove vježbe pet puta s 30 do 60 sekundi odmora između, ovisno o duljini trčanja