9 savjeta za dobivanje vježbanja ubojice dok vrtlarstvo

Za mnoge ljude, vrtlarstvo im pruža način da se opustite i opustite nakon dugog, napornog dana ili tjedna. Ali zašto ne pretvoriti svoje vrtlarstvo u vježbanje? Na taj način, možete dobiti svoju vježbu za dan i zadržati svoj vrt izgleda lijepo!

Dobivanje vježbanja tijekom vrtnje je lakše reći nego učiniti. Uostalom, većina aktivnosti povezanih s vrtlarstvom prilično je sjedila. No, ako ste pametni, možete se uklopiti u vježbanje dok ste u vrtu. Evo nekoliko stvari koje možete učiniti:

Pomesti --- Potrajati nekoliko trenutaka kako biste pomjerili kamenje ploče ili vrtnu šetnicu. Čišćenje može izgorjeti do 200 kalorija na sat. Sweep teško i brzo, a vi ćete osjetiti svoje srce crpljenje ni u kojem trenutku!

Grablje -- Raking je još bolja vježba nego brišući, osobito nakon obrezivanja travnjaka. Napravite ogromne hrpe trave ili lišća, pokupite pilote i izvucite ih. Spalit ćete do 300 kalorija za sat i ostavite travnjak izgledajući spektakularno.

Trim - Obrezivanje ili obrezivanje stabala može biti težak posao! Ne samo da se morate popeti na drveće kako bi došli do grana, ali sjeckanje ili piljenje može biti dobra vježba. Provedite nekoliko minuta obrezivanje mrtvih grana, a dobit ćete sjajno vježbanje.

Kopati --- Kopanje je nevjerojatna vježba! Djeluje na leđima, rukama, ramenima, jezgri i mišiće nogu, i to će vam u kratkom vremenu disati. Bez obzira kopirate li novi red za sadnju usjeva ili dvostruko kopanje da biste pretvorili tlo, to je sjajan način da se dobije u formi.

Hoe - Penjanje je puno teže i napornije nego što izgleda, pogotovo ako postoji mnogo vrlo stjenovitih tla. Provedite nekoliko minuta okrećući se iznad tla kako bi se znojao.

Čučnite dok ste korov - Većina nas želi sjediti na stolici na koljenima dok smo korov, ali možete iskoristiti vrijeme iskvarivanja kao priliku za vježbanje nogu. Čučnite dok vas korovite, i držite položaj sve dok vaše noge ne izgore. Oduprite sebi da sjesti ili kleči, i lijepo ćeš raditi svoje mišiće nogu.

Izgraditi nešto - Stolarija je težak posao i to je sjajan način da se vježba tijekom vrtlarenja. Možete staviti novi staklenik, izgraditi pileći kavez ili sastaviti vrtnu kutiju.

Gurnite kosilicu - Nema više jahača za vas! Izvuci onu staru gurmansku kosilicu i gurajte tu stvar oko vašeg travnjaka ili dvorišta. Do vremena kada ste završili košenje, znat ćete se obilno i teško disati. Razgovarajte o sjajnom treningu!

Otkopavajte ostatke - Napunite kolica s trolom i skladištite ostatke. Vučenje kolica radi vaša jezgra, podlaktice, ruke, ramena i leđa, pružajući vam izvrsnu vježbu gornjeg dijela tijela dok ostavljate svoj vrt lijepim i čistim.

Ljepota vrtlarenja je da ste u velikom otvorenom, disanje svježim zrakom i dobivanje puno sunca. Uz gore navedeno savjete možete uživati ​​u predivnom treningu dok radite na svom vrtu.

Gledaj video: Part 1 - Jane Eyre Audiobook by Charlotte Bronte (Chs 01-06) (Travanj 2020).