Prehrana Shirataki rezanaca

Čak i ako slijedite niskokaloričnu ili nisku razinu ugljikohidrata, ne morate odreći svoje omiljene jela od tjestenine zahvaljujući shirataki rezancima. Ovi rezani su izvrsni jer su iznimno niski u kalorijama, ne sadrže masnoće ili kolesterol i lako se pripremaju.

Statistika prehrane

Shirataki rezanci dolaze u dva oblika, tofu shirataki i redoviti širataki. Obje vrste sadrže bazu brašna od jajeta. Razlika s tofu širataki je dodavanje male količine tofu. Shirataki rezanci sadrže 0 kalorija po posluživanju jer su gotovo u cijelosti od vlakana. Tofu širataki rezanci sadrže 20 kalorija po posluživanju zbog dodataka tofu. Mnogi ljudi preferiraju tofu shirataki rezanci redovitim shirataki rezancima jer je tekstura veća tjestenina. Bez obzira koji ste odabrali, obje vrste čine izvrsne zamjenske tjestenine. Možete kupiti shirataki rezanci u različitim oblicima tjestenine, uključujući anđeosku kosu, špagete i fettuccine.

Zdrava alternativa tjestenini

Tjestenina jela obično su vrlo visoke u kalorije. A 1 čaša kuhanog špageta sadrži nevjerojatnih 221 kalorija sama, a jedna šalica tjestenine vjerojatno neće vam se ispuniti ili zadržati svoj želudac osjeća zadovoljan. Kada dodate dodatne sastojke s visokim sadržajem kalorija, poput teških umaka, kalorije se brzo dodaju. Tofu shirataki rezanci sadrže samo 20 kalorija i 3 g ugljikohidrata po posluživanju. Sa statistikom prehrane ovaj veliki, možete jesti shirataki rezanci svaki dan bez dobivanja težine.

Priprema Shirataki rezanaca

Trik uživanja shirataki rezanaca je da se vrijeme da ih temeljito isperete i osušite. Pravo iz pakiranja, rezanci širakija imaju jak, neugodan miris i tanak teksture. Možda ćete uživati ​​Shirataki rezanci svježe iz paketa, ali postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako bi uvelike poboljšati okus, miris i tekstura rezanci. Temeljito isperite rezance u hladnoj tekućoj vodi. To je najbolje učiniti s cjedilo ili cjedilo. Osušite rezance s nekoliko papirnih ručnika ili čistom kuhinjskom krpom. Konačno, kuhajte rezanci na minutu u mikrovalnoj i zatim osušite rezance još jednom. Primjetit ćete da rezanci više ne mirisaju, a njihova je tekstura puno čvršća nego prije.

Shirataki rezanci receptima

Zamjenske rezance možete zamijeniti u svim omiljenim receptima koji zahtijevaju tjesteninu. Shirataki rezanci dolaze pakirani u vodu, međutim, tako da ih nije potrebno kuhati prije jela. Shirataki rezanci rade posebno dobro u sirevima, kremastim jelima. Budući da su rezanci toliko niski u kalorijama i masti, malo sira ili vrhnja u umaku poboljšava sveukupni okus i teksturu jela.

Ako volite jesti tjesteninu, ali izbjegavajte jesti hranu bogatu kalorijama, trebali biste probati rezanci širaka. Shirataki rezanci bi moglo potrajati malo koristi za dobivanje, jer je okus i tekstura je drugačija od tjestenine, ali zapamtite, vi ćete biti spas tona kalorija tako što prekidač za Shirataki rezanci.