15 načina da znate ima li vaš brak na kraju

Ima li vaš brak ono što je potrebno za preživljavanje tijekom dugog razdoblja? Kako znate da oboje imate vrijednosti i ponašanja koja su potrebna kako bi bila zadnja?

Idete na daljinu

 1. Oboje ste emotivno reagirali jedni na druge. Postoji empatija i aktivno slušanje kada govorite. Zabrinuti ste jedni druge i pokazati to tako da svakodnevno pazite jedni na druge. Obojica prepoznaju i velika i mala pokušaja emocionalne veze.
 1. Obojica ste otvoreni za dijalog, pregovaranje i pronalaženje win-wina tijekom neslaganja. Učinite sve što je u njihovoj moći kako biste izbjegli kretanje i krug problema, a umjesto toga koristite vještine rješavanja problema. Također shvatite da neki problemi nisu potpuno riješeni (na primjer, osobni problemi), ali mogu napraviti prilagodbe u skladu s tim.
 2. Obojica započnete razgovore lagano, za razliku od grubo, kada podižete problem. Izbjegavajte odlazak na napad ili obrambeni kada razgovarate o problemima između vas.
 3. Obojica ste spremni preuzeti jedan drugoga utjecaj i savjete. Iskreno razmotrite jedni druge misli i mišljenja. Nadalje, istraživanje pokazuje da su najsretniji brakovi, osobito oni u kojima suprug prihvaća utjecaj njegove supruge.
 4. Obojica ćete učiniti sve kako biste de-eskalirali negativnost tijekom argumenta. Zapravo, često koristite geste ili jezik koji smanjuje napetost. Primjeri govore "ispričavam se" ili "razumijem što govorite", ili koristite humor.
 1. Obojica umanjujete "Četiri lovca" po svaku cijenu, Prema znanosti, to su ključni prediktori razvoda unutar par komunikacija: kritika, prezir (ili ratoborno), obrambena i stonewalling (odbijanje razgovora). Svatko se ponekad ljuti, ali oboje znate kako biste izbjegli ta četiri ponašanja kada su ljuti ili emocionalni.
 1. Oboje ste pokazali divljenje i privrženost jedni drugima. Doista "volite" jedni druge, ne samo da volite jedni druge.
 2. Obojica ste potpuno pouzdani. Imate jedni druge leđa, nemojte držati tajne ili se ponašati na način koji uzrokuje nesigurnost ili sumnju u vašem partneru i odnosu. Možete biti dostupni i računati ako je potrebno.
 3. Oboje se usredotočite na pozitivne i ne samo na nedostatke, Ne dopustite da vam stvari koje ste pronašli drago kad ste se prvi put susreli postali izvor frustracije.
 4. Obojica poštujete i potiču jedni druge u autonomiju i individualnost. Nema potpunog spajanja identiteta samo zato što ste oženjeni. Obojica ne dopustite da vaše vlastite nesigurnosti sabotažu osjećaj neovisnosti.
 5. Oboje nastojite zadovoljiti svoje potrebe. Nadalje, to činite jer istinski volite vidjeti svog partnera sretnim.
 6. Nastojite izbjeći pada u rutu. Izrađujete planove za probanje novih stvari, zabavu, smijeh i igru. Nadalje, ne dopustite da djeca izađu iz ovih napora.
 7. Oboje vam pokazujete zahvalnost i zahvalnost jedni za druge. Izražavate ovo dnevno u objema radnjama i riječima.
 8. Oboje oboje podržavate jedni druge snove. Zanima vas jedni druge i ono što se oboje nadate ostvariti u životu. Pomažete jedni drugima da postignete te ciljeve i osobno i zajedno kao par ili obitelj.
 1. Obojica ste potpuno posvećeni svom braku. Vi pogledate odnos kao "životno putovanje" s usponima i padovima.   

Živimo u kulturi koja olakšava razmatranje razvoda. Odnosi se mogu činiti raspoloživim. Sve što se tiče, nema ništa kao da ima vječnu ljubav i romantičnu vezu s partnerom na koji se možete računati.

Gledaj video: Kako sam zadržao dah 17 minuta. David Blaine (Travanj 2020).