U redu je koristiti umjetna sladila ... Ponekad

Prošli su već desetljećima. Možda ne prepoznajete sva njihova imena, ali vjerojatno ih poznajete bojama njihovih paketa na restoranskim stolovima i benzinskim postajama. Oni su umjetni zaslađivači, i postoje mnoge zablude koje ih okružuju.
Imamo inherentnu sklonost slatko-kušanju hrane i pića. Međutim, ta urođena prednost za slatkom hranom, zajedno s neograničenim pristupom i prekomjernom konzumacijom velikih količina slatke hrane, doprinijela je prekomjernoj tjelesnoj težini i epidemiji pretilosti koja je udario našu naciju. U Sjedinjenim Državama 14,6 posto ukupnih kalorija odraslih dolazi od dodanih šećera, a istraživanje je pokazalo da veće količine dodanog šećera u vašoj prehrani koreliraju s višim ukupnim unosom kalorija i manjom kvalitetom prehrane. To može povećati rizik od pretilosti, dijabetesa i bolesti srca. Mnogi su se pretvorili u umjetne zaslađivače za rezanje kalorija - i zbog toga su se pojavila mnoga pitanja i mitovi. Zato smo sastavili sve što trebate znati o njima.
7 glavnih vrsta umjetnih ili ne-hranjivih zaslađivača
Postoji niz umjetnih zaslađivača koje je odobrila Uprava za hranu i lijekove za uporabu u Sjedinjenim Državama. FDA je uspostavila prihvatljivu granicu dnevnog unosa po kilogramu tjelesne težine, ADI. Pretvorili smo ovo u čajne žličice. *
aspartam: 160-220 puta slađe od saharoze (stolni šećer), robne marke NutraSweet and Equal, ADI 50 mg / kg, nisu prikladne za kuhanje / pečenje.
Saharin: 300 puta slađi od saharoze, mogu se upotrijebiti za kuhanje / pečenje, Sweet 'N Low, Šećer Twin, Sweet Twin, ADI 5 mg / kg.
sukraloza: 600 puta slađi od saharoze, mogu se koristiti za kuhanje / pečenje imena robnih marki Splenda i Nevella, ADI 5 mg / kg.
Acesulfam-K: 200 puta slađi od saharoze, mogu se koristiti za kuhanje / pečenje marki Sweet One i Sunett, ADI 15 mg / kg.
Stevia: 250-300 puta slađi od saharoze, nazivi PuraVia, Truvia, SweetLeaf, Stevia u sirovom i suncu Kristal šećer-Stevia mješavina, ADI 4 mg / kg kao steviol, neki se mogu koristiti za kuhanje / pečenje.

neotama:
Često se kombinira s drugim zaslađivačima, uključujući hranjive i ne-hranjive zaslađivače, koji se mogu koristiti u kuhanju / pečenju.
Šećerni alkoholi: To uključuje eritritrol, hidrogenizirane škrobne hidrolizate, izomalt, laktitol, malitol, manitol, sorbitol i ksilitol. To se prirodno događa u voću i povrću, a isto tako može biti umjetno. To nisu potrebni kalorični kao umjetni zaslađivači, ali sadrže manje kalorija nego redoviti šećer.
Postoje dva ključna mitta koji okružuju umjetne zaslađivače koji jednostavno neće nestati. Zato smo ih slomili:
1. Mit: Umjetna zaslađivači nisu sigurni.
Činjenica: Evo formalnog položaja Akademije prehrane i dijetetike:
... [C] onumeri mogu sigurno uživati ​​u rasponu hranjivih i nenastarskih zaslađivača kada se konzumiraju u sklopu plana prehrane koji se vode prema aktualnim saveznim preporukama prehrane, kao što su prehrambene smjernice za Amerikance i prehrambene referentne unose, kao i pojedinačni ciljevi zdravstva i osobna preporuka.
Desetljećima je proučavana sigurnost umjetnih zaslađivača, i dokazano je sigurno kada se koriste u umjerenim količinama. Oni ne uzrokuju rak, nedostatke u porođaju ili problemi u ponašanju. Nacionalni institut za rak i dodatne zdravstvene agencije slažu se da su sigurne.
2. Mit: Umjetni zaslađivači povećavaju apetit.
Činjenica: Prema nedavnoj analizi svih objavljenih istraživanja niskokaloričnih sladila i njihovog utjecaja na apetit, koju provodi Akademija prehrane i dijetetske opreme, niskokalorični zaslađivači nemaju nikakav učinak na apetit u odraslih osoba.
Donja linija
Korištenje umjetnih zaslađivača je osobni izbor koji pojedinci moraju sami napraviti. Niskokalorični zaslađivači mogu pomoći u mršavljenju i održavanju težine samo ako se koriste umjesto više kaloričnu hranu i piće.
* Ovaj se izračun temelji na osobi koja teži 140 kilograma. Gramovi do žličice mjerenja koristi konverzija šećera od oko 4 grama koja odgovara 1 čajnu žličicu.

Gledaj video: NASH 2015 DVD BOX SET Carp Fishing + Subtitles Complete Movie in 1080P (Travanj 2020).