Gusjenica za šatore

Nekoliko vrste moljaca unutar obitelji Lasiocampidae uključujući Malacosoma americanum, istočnu šator gusjenicu Sjeverne Amerike

Biljke domaćina:

Na usjevima: Jabuke, trešnje, kruške i mnoga druga stabla

Gdje Pronađeno:

Sjevernoj Americi i Europi

Opis:

U proljeće se grede poput šatora pojavljuju u granama grana jabuke, trešnje ili drugih stabala domaćina. Unutar mreža, tamne boje gusjenica grupiraju se u tijesnim masama i odlaze na hranu na listovima u toplom vremenu. Webovi koji se vide u stablima od tvrdog drveta u kasno ljeto i jesen, napravili su drugačija štetnika, zove pada webworma.

Šteta:

Hranjenje gusjenicama uklanja sve listove na nekim granama. Međutim, šteta se događa tako rano u sezoni da stabla mogu nova lišća zamijeniti one koji su izgubljeni na gusjenicama šatora.

Sprječavanje problema:

U srednjem vijeku, odrasli oblik ovog štetnika, slabašna bežna moljac, postavlja masu jaja na stabla domaćina. To su tamni globovi koji često okružuju male grane, a imaju sjajni završetak, kao da su lakirani. Oduzimanje ove masnoće tijekom redovitog obrezivanja najbolji je način ograničavanja broja kolonija koje vidite sljedeće proljeće. Jaja se izlegu vrlo rano, često prije nego što su cvjetovi otvoreni, a grubo crne gusjenice se skupljaju zajedno za toplinu.

Upravljanje eksplozijama:

Mreže od gusjenica za šatore funkcioniraju kao staklenici koji pomažu tim hranilicama u ranoj sezoni da ostanu topli, tako da uznemiravanje weba stavlja znatan stres na koloniju. U šatorima možete probiti rupice sa štapom ili dugim rukohvatom jabučnjaka, a zatim se okrenuti da biste sakupili gusjenice i remenje.

Gledaj video: 6. Gdje je Piko.avi (Travanj 2020).