Ovo je zašto biste trebali izbjegavati gazirana pića

Fizzy napitci nisu samo nevjerojatno loše za vaše zdravlje, oni su također ovisnost. Prema Medicinski dnevnik, to je zato što se osjeća dobro kad konzumirajte ove sodas, ali imaju štetan učinak na vaše zdravlje. Očita pitanja sode bi bila činjenica da oni sadrže visok sadržaj šećera, a oni koji su "dijeta" često su ispunjeni kofeinom i zaslađivačima. Tu je i problem da ta pića mogu zamaziti zube i uzrokovati šupljine, ali to je stvarno samo grebanje površine.

Pijenje slatkih pića može dovesti do povećani rizik od kronične bolesti srca (CHD), ovo je ono što je pronađeno na Sveučilištu Harvard University 2012. godine. Bolesnici u studiji koji su najviše pili soda su navodno 20 posto veća vjerojatnost da imaju srčani udar.

Kofein je sodas može učiniti ih privlačnim kada trebate pokupiti mene u sredinom popodneva, ali prema MedicalDaily, studija je utvrdila da ta pića može utjecati na mozak. Rezultati su zaključili da dugoročno konzumiranje šećera može uzrokovati "oštećenje učenja, pamćenje i plastičnost ponašanja".

To nisu samo unutarnji organi koji utječu šećer, nego također svoje kosti, prema Zdravlje, Lona Sandon, pomoćnica profesora kliničke prehrane na Sveučilištu Texas Southwestern Medical Center, rekla je u publikaciji da bi to moglo biti dolje do "fosfora u soda", ili da je ovo piće zamijenilo one s više hranjivosti, kao što je mlijeko koje je napunjen kalcijem.

Istraživanja su također pokazala da soda za piće može učinite da izgledate starijima, Prema Zdravlje muškaraca, studija Kalifornijskog sveučilišta pokazala je da oni koji piju dva ili više limenki sode dnevno mogu brže rasti.

Na struk se također može utjecati soda, osobito ona pića koja sadrže visoku koncentraciju šećera, što može dovesti do većeg broja ozbiljnijih zdravstvenih problema, uključujući dijabetes tipa 2. I nemojte se prevariti kad razmišljate da soda bez šećera je dobra za vas, kao Zdravlje otkriva, oni koji piju dijetalne sodave još uvijek su izloženi riziku od stanjivanja kostiju i propadanja zuba.

Ako patite od glavobolja, Metro primjećuje da to ne može biti uzrokovano stresom i da zapravo, soda može biti krivac. To je zbog aspartama pronađenih u tim pićima, koji su bili povezane s glavoboljama i napadajima, kao i poremećenim uzorcima spavanja.

Gledaj video: Part 3 - The House of Mirth Audiobook by Edith Wharton (Book 1 - Chs 11-15) (Travanj 2020).