5 najpopularnijih testova fizičke kondicije

Da biste najbolje odredili jeste li na vrhuncu tjelesnog zdravlja, možete koristiti različite vrste testova fizičke sposobnosti. Različiti testovi provjeravaju različite aspekte fizičke dobrobiti. Postoje testovi koji se usredotočuju na mjerenje vaše snage, izdržljivosti, fleksibilnosti i još mnogo toga. Testovi se mogu usredotočiti na određenu fizičku osobinu, kombinaciju dva ili više, pa čak i vaše ukupne fizičke sposobnosti.

Ako ste zainteresirani za pronalaženje načina na koji se slažete sa standardnim mjerama, ovdje su 5 najpopularnijih i najčešće korištenih testova fizičke sposobnosti.

1. Bruce test Dizajniran za procjenu kardiovaskularnih performansi, Bruce test je bio dizajniran kao klinički test stresnog naprezanja. Cilj je bio dijagnosticirati pacijente s sumnjivim bolestima srca, a rezultati bi upućivali na moguće koronarne probleme. Danas se ovaj test fizičke sposobnosti koristi i za mjerenje VO2 Max, ili maksimalnog unosa kisika, među sportašima. Možete početi na treadmill u rukovanje tempom i naginjati. U određenim intervalima povećava se i nagib i brzina pokretne trake dok ne postignete prag.
2. Illinois Agility

Također se zove Illinois Run Agility, ovaj test fizičke sposobnosti dizajniran je za određivanje agilnosti. Trčanje staza sastoji se od konusa poredanih, i set trčanje trag koji crisscrosses oko čunjeva. To određuje vašu sposobnost da se brzo krene u druge smjerove dok se trči velikom brzinom.
3. Harvardov korak Test Također test za kardiovaskularnu funkciju, ovaj test se lako može dati kod kuće. Sve što vam treba je 12-inčna visoka klupa ili kutija koja će stajati i štoperica. Tri minute, jednostavno podignite i spustite platformu pod stalnim tempom. Onda vrijeme koliko dugo treba da se otkucaje srca normalizira. Što je kraći interval, to je bolji vaš kardiovaskularni uvjet. Ovaj test fizičke sposobnosti također je poznat kao test srčanog stresa ili test kardiovaskularne izdržljivosti.
4. Testovi zvučnih signala

Ovaj test je također poznat kao Bleep Test ili Shuttle Run. Neki se također odnose na njega kao Pacer Test ili 20 metara Shuttle Run Test. Da biste započeli ovaj test, češeri su smješteni 20 metara od međusobno. Zatim krenete na i iz svakog konusa prema snimljenim zvučnim signalom ili bipovima. Za to može biti potreban specijalizirani CD za test Bleep. Intervali između bleepova se kraći, što zahtijeva da trčite brže. Ovaj test fizičke sposobnosti obično se koristi za mjerenje VO2 Max. To je također pokazatelj vaše izdržljivosti i aerobne energije.
5. Vertikalni skok Ovo je još jedan test koji možete učiniti kod kuće s vrlo minimalnim zahtjevima. Ovo se koristi za određivanje jačine mišića u nogama. Ponekad se zove Vertikalni skok ili Sargent Jump - nazvan po pioniru američkog tjelesnog odgoja, Dudleyju Sargentu. Da biste izvršili test, pokušavate dosegnuti najvišu točku na zidu skakanjem.

Gledaj video: Tradicionalna hrana koja neguje - Sally Fallon, Weston A. Price (Veljača 2020).