3 najbolje fitness testove za sportaše

Postoji ogroman niz različitih testova fitnesa koji su dizajnirani za određivanje kardiovaskularne kondicije sportaša. Od svih tih testova, najtočnije su one koje su najviše strukturirane. Budući da je naj strukturiraniji tip tjelesnog fitnesa koji uključuje CD snimanje s određenim smjernicama i vremenskim intervalima, može se reći s relativnim pouzdanošću da je takav tip testa koji će dati najpreciznije rezultate pa je stoga najbolji stil fitness test za sportaše. Slijedi popis 3 najbolje testove fitnesa koji se uklapaju u stil snimanja CD-a.

1. Dvadesetimetarski višestupanjski fitnes test

Također poznat kao beep test, dvadeset metara višestupanjski fitnes test je najjednostavniji test fitnesa koji koristi snimljene intervala na CD-u. Sudionici počinju na jednom kraju dvadeset metara prostornog prostora. Kad čuju zvuk iz snimke, moraju prijeći dvadeset metara prije nego što čuju sljedeći zvuk. Svaka minuta, interval između zvučnih signala smanjuje se, a sudionik se uklanja iz testa kada taj sudionik više ne može pratiti snimku. Bodovanje se temelji na "razini" ili broju minuta koje sudionik dosegne prije nego što dovrši test (i ukupna je udaljenost trajala).

2. Yo-Yo povremeni test vježbanja

Yo-Yo intermittent fitnes test obuhvaća dvadeset pet metara prostornog prostora, podijeljen u dva dijela: jedan od pet metara i jedan od dvadeset metara odjeljka. Sudionici počinju na razdjelnoj liniji između dvaju odjeljaka, a kad se to zatraži CD snimak, prolaze kroz odjeljak od dvadeset metara, gdje čekaju signal bipanja. Nakon što se ispitanici vrate gdje su počeli, imat će deset sekundi da hodaju ili trče po pet metara i natrag prije sljedećeg bipa, što ih signalizira da ponovi postupak.

Interval između signala zvuka postaje sve kraći tijekom testa, a ako sudionik ne dođe dvadeset metara prije zvučnog signala, dobiva upozorenje. Ako ispitanik drugi put ne prijeđe zvučni signal, uklanja se iz testa. Rezultat sudionika je ukupan broj metara koje je sudionik vodio.

3. J.A.M. Povremeni test fitnesa

Za J.A.M. isprekidani fitnes test, uspostavljen je trokutasti krug, a svaka strana trokuta označena je "šetnjom," jogom "ili" voženjem ". Sudionici počinju u jednom kutu, a kad čuju prvi zvučni signal iz snimke, počinju kretati po krugu na određeni način za svaku stranu. U intervalima od otprilike dvije minute, 'trčanje' strana zamjenjuje se dvanaest metara Sudionici moraju dovršiti cijeli krug prije sljedećeg zvučnog signala, a interval između zvučnih signala smanjuje se tijekom testiranja.Ako sudionik ne uspije dovršiti krug na vrijeme, uklanjaju se s testiranja Krajnji rezultat sudionika za ovaj test je duljina vremena koje je sudionik trebao izvršiti test.

Najbolji način mjerenja kardiovaskularne tjelesne kondicije sportaša je njihovo podvrgavanje standardiziranom fitnesu. Takvi testovi su korisni jer pružaju kruti okvir pomoću kojeg se bilo koji sportaš može usporediti kvantitativno s bilo kojim drugim sportašem.

Gledaj video: Breaking2 | Documentary Special (Veljača 2020).