6 Trendy Veggies biste trebali probati

Odmaknite kelj, u gradu postoji nova vegetarijanka! Nekoliko njih, zapravo. Dok je kale možda tijekom prošlih godina zamrzivao kulinarsku i prehrambenu poziciju, postoji nekoliko manje uobičajenih povrća koje imaju impresivan nutritivni profil, kao i ukusnu okus i teksturu.

Imajte na umu da ovo povrće nije genetski inženjer, već je rezultat križanja, što je normalan dio poljoprivrede.

Kalettes

Kalete su križ između kelj i prokulica. Ovaj cruciferous kulinarski križ je opisan kao degustacija slatko i nutty, i blage od bilo koje vegetarijance sama. Kalettes nalikuju malim glave ljubičastoh kale i ukusne su kada se jedu sirovo, sauteed s malo maslinovog ulja, blanched ili pečena u pećnici.

Broccoflower

Sviđa li vam se brokula? Zarobljen cvjetaču? Zašto ne kombinirati ova dva! Brokoflower, koji je križ između dva, izgleda vrlo sličan redovitom cvjetaču, osim što ima suptilnu zelenu boju. S okusom, to je kao slatki rođak cvjetnjaka. Kuhari upućuju na pušenje brokoflower da izvede posve novi profil okusa.

Ljubičasti slatki krumpir

Tražite li da vaši prijatelji budu na sljedećoj večeri? Ne tražite dalje od purpurnog slatkog krumpira. Ova šarolik vega, koji je nastao u Okinawi, Japan, i postao vrlo popularan na Havajima, ima tamnu kožu i svijetle, ljubičaste unutrašnjosti. Čašica punog vitamina A i C, čini za okusom i hranjivim dodatnim jelom. Ako ga ne možete pronaći u vašoj redovnoj prodavaonici, potražite ovu vegetarijansku ljepotu na obližnjem azijskom tržištu.

Romanesco

Ova vrlo čudna, jedinstveno spiralna vegetarijanska biljka također je dio križerske vegetarijanske obitelji, a okus je sličan običnom cvjetaču, ali s više zemljanog okusa. Iako se može jesti baš kao i bijeli cvjetača, poznati kuhar Mario Batali kaže kako mu je omiljeni način pripreme romanesku da ga polako pržite maslinovim uljem, češnjakom, paprikom i limunovim ocima ili ocatima crnog vina.

Broccolini

Brokkolini, koji nalikuje redovitoj brokule, ali s mnogo manjim cvjetovima i više dužih, tankih stabljika, opisan je kao lagano slatko okus s suptilnim papranim podlogom. Ova delikatna "baby broccoli", kako se često naziva, hibrid je brokule i gai lan - također poznat kao kineski brokula, kailaan ili kineski kelj. Ova lijepa vegetarijanka povećava popularnost među kuharima, koji ga opisuju kao rafiniraniju brokule. Može se uživati ​​u mnoštvu načina - svakako jesti cijelu stabljiku, jer se ovdje koncentrira većina okusa. Također, budite oprezni da ga ne pretjerate - kuha puno brže od brokule.

Motrika

Samphire, morsko povrće koje se često naziva morskim šparogama ili staklenim vlaknima, ima svijetlo zeleno, tjelesne letke s zelenkasto-žutim cvjetovima. Izgleda kao križ između mini-kaktusa i malih asparagi. Može se jesti sirovo kao dio salate, lagano pari, ili ukiseljena i opisana je kao slan, hrskav i nježan. Često se poslužuje uz ribu ili u jelima za prženje.

Gledaj video: 10 Things to do in Zagreb, Croatia Travel Guide (Veljača 2020).