Koje su zakoni o skrbništvu djeteta u Alabami?

Zakoni o skrbništvu djeteta nešto su ljudi koji se nadaju da se nikad ne moraju baviti, ali ako trebate biti spremni. Većina sudova favorizira održavanje obitelji, što znači da je stjecanje jedinstvenog pritvora teško. Iako zakoni o skrbništvu nad djecom variraju od države do države, postoje mnoge sličnosti, to znači da ćete se htjeti upoznati s Alabamaovim zakonima.

Obiteljski sudovi u Alabama koriste nekoliko čimbenika za određivanje pritvora djeteta.

Primarno, Alabama preferira dodjeljivanje pritvora oba roditelja, potičući ih da dijele odgovornosti i prava povezana s podizanjem djeteta. Ovo je idealno za većinu djece, ali nije uvijek najsigurnija opcija za sve. Sudovi će postupati u najboljem interesu djeteta bez obzira na roditeljske želje.

Zajednički pritvor

Sud Alabama može odrediti zajednički pritvor s ili bez pristanka oba roditelja kada služi djetetovom najboljem interesu. U Alabami, zajednički pritvor može biti zajednički pravni pritvor i zajednički fizički pritvor, ili samo zajednički pravni pritvor. Sud razmatra nekoliko čimbenika prilikom utvrđivanja da li zajednički pritvor služi najboljem interesu djeteta:

 • Suglasnost svakog roditelja ili nedostatak dogovora o zajedničkom pritvoru
 • Bilo koja povijest zlostavljanja djece, zlostavljanja bračnih drugova ili otmice
 • Svaka roditeljica je geografska blizina jedna drugoj, jer se odnosi na mogućnost zajedničkog fizičkog skrbništva
 • Svaka roditeljska sposobnost poticanja ljubavi i ljubavi između djeteta i drugog roditelja
 • Svaki roditelj sposoban surađivati ​​i međusobno komunicirati i donijeti zajedničke odluke

Nasilje u obitelji

Ako sud u Alabama utvrdi da je došlo do nasilja u obitelji, sud će pretpostaviti da nije u najboljem interesu djeteta da se smjesti u isključivi pritvor ili zajednički pravni ili fizički pritvor osobi optuženoj za obiteljsko ili obiteljsko nasilje.

Sudac na sudu Alabama također može utvrditi kakav je utjecaj bilo kojeg nasilja u obitelji na dijete kao što se dijete plaši roditelja odgovornom za nasilje u obitelji? Ima li dijete tjeskobu, ponavljajuće noćne more ili trebaju savjetovanje kao rezultat toga? Sud će uzeti u obzir ovu vrstu traume pri donošenju odluke.

Premještanje i skrbništvo djece u Alabami

Ako se roditelj nada da će se preseliti s djetetom, sud će razmotriti sljedeće čimbenike:

 • Kvaliteta odnosa između djeteta i roditelja koji zahtijeva preseljenje, drugog roditelja djeteta i drugih članova obitelji djeteta
 • Djetetova dob i potrebe - sud će posebnu pozornost posvetiti djeci s posebnim potrebama
 • Djeca preferiraju, s obzirom na djetetovu dob i razinu zrelosti
 • Hoće li preseljenje unaprijediti kvalitetu života djeteta i roditelja skrbnika, uključujući financijske, emocionalne ili obrazovne mogućnosti
 • Dostupnost i trošak alternativnih načina komunikacije između djeteta i roditelja koji se ne preseljenjuje
 • Razlozi zbog kojih stranke traže ili se suprotstavljaju jednom potezu

Za više informacija o skrbništvu nad djetetom u Alabami, obratite se odvjetniku u Alabami ili se obratite zakonskih propisa o domovini u državi Alabama.

Gledaj video: Američka ljubičica (2008) - Biografska drama (Travanj 2020).