Frozen Entrees: Jesu li prehrambene heroji ili nula?

Oni su poput malih restoranskih jela u kutiji. Sedamdesetih smo ih poznavali kao "TV večere", lijepe male pakete predjela koja izgledaju kao domaća dobrota pripremljena u samo dvije do pet minuta. No, bilo da je riječ o pileći parmezan ili goveđim savijama s razboritim stranama povrća, ili čak i tangy Tofu lasagne, vjerojatno ste se pitali - Jesu li ove male kutije ukusne udobnosti zdravi? I oni koji su vikali, "svjetlo!" stvarno korisna za mršavljenje? S njima će prolaziti hrane koja će biti, mislite tako. Pa, pregledajte ove naputke kako biste stvorili vlastiti um:
prozodija

 • Smrznuto povrće i voće zadržavaju većinu svojih izvornih hranjivih tvari i zdrava su druga alternativa svježim proizvodima.
 • Mnogi zamrznuti predjeli ovih dana uključuju više opcija bez mesa za one koji gledaju kolesterol i zasićene masnoće. Možete pronaći Gljive Ravioli, Veggie Lasagna, Tofu Pad Tajlandski i još mnogo toga.
 • Frozen entrée proizvođači dodaju više kreativnih vrsta povrća nego one tako da nismo zaglavi samo grašak i mrkva.
 • Postoje mnogi zamrznuti predjeli koji sada ciljaju dijetete poput Lean Cuisine koji pokušavaju smanjiti kalorije i masnoće.
kontra
 • Većina proizvođača još uvijek dodaju MSG ili MSG-poput pojačivača okusa kao što su "ekstrakti autoliziranog kvasca" ili čak "pojačivači okusa" ili "prirodni začini" među mnogim aditivima. Ako vas hrana osjeti kao "hej, kako moja domaća hrana ne može okusiti ovo dobro?" to je obično jer proizvođač koristi poboljšanje okusa. Što nije u redu s tim? Prehrambene osjetljivosti kao što su migrene i umor, samo su neki od dokazanih negativnih učinaka. Također, pojačivači okusa mogu vam učiniti da želite rascjepati u drugu kutiju, što vam uzrokuje (barem želite) jesti više nego što biste inače imali bez njih.
 • Ako pokušavate izgubiti težinu, možda ste primijetili da mnogi od predjela još uvijek koriste bijelu rižu ili tjesteninu. Ti su škrobovi uklonjeni iz vlakna. Budući da je vlakno ono što vam pomaže ostati puni, možete vidjeti problem.
 • Zamrznuti predjeli su zloglasni za izlijevanje soli. Pokušajte potražiti predjela koja su obilježena niskim natrijom ili imaju manje od 500 mg natrija.
Savjet
 • Potražite zamrznute predmete koji imaju najmanje količine sastojaka koji nisu izravno hrana. Što je kraći popis sastojaka, to je bolje za vas.
 • Potražite predjela s niskim udjelom masti, natrija i šećera i visokog proteina. Vjerojatno biste željeli manje od 10 grama masti, šećera manje od 5 grama i više od 10 grama proteina. Visoka vlakna bi bila još jedan plus, po mogućnosti više od 5 grama.
 • Postoje proizvođači hrane koji pokušavaju podići bar s zamrznutom hranom, kao što je Amy's Kitchen, Kashi i Trader Joe, za nekoliko primjera. Amy koristi organske sastojke i svaki sastojak je nešto što možete identificirati. Trader Joe's također imaju predjela s manje pojačivača okusa i aditiva. Kashi's i Amy's Kitchen su skuplji od ostalih predjela, ali neki možda osjećaju da to vrijedi.
 • Većina zamrznutih jela uobičajeno je visoka u natriji. Potražite jela koja imaju manje od 500 mg natrija (manje je bolje).
 • Sve dok proizvođači zamrznute večere ne mogu ponuditi više vlakana, odaberite niskokalorični entrée i uzmite neke svježe (sirovo) voće i povrće kako bi vam pružili dodatnu vlakna i hranjive tvari koje trebate ostati puni, tako da nećete uhvatiti krafnu ili čipovi samo malo kasnije.

S takvim užurbanim svijetom, očito je da su smrznuti predjeli ovdje da ostanu. Ali kakvo je dobro ako obroci na bilo koji način povređuju naše zdravlje? Plaćanje dodatnog iznosa za zamrznute predmete koji su zaista dobri za vas može biti ono što je potrebno za ovu industriju da se promijeni u cjelini.