Prednosti vježbi vježbanja

Vježbe vježbanja su izvrsne za ukupno vježbanje nižeg tijela. Oni djelotvorno rade većinu glavnih mišićnih grupa stražnjice, kukova i bedara. Čučnjevi su također svestrana vježba. Mogu se izvoditi na gotovo bilo kojem mjestu, s ili bez upotrebe utega ili opreme.

Tonovi noge

Čučarske vježbe temeljito se zahvaćaju mišićnim mišićima, leđima i tjelesnim mišićima, što pomaže toniranju i jačanju nogu. Usporavanje gibanja prema dolje čini trening mnogo intenzivnije.

Podigne glavu

Činiljenje daje glutes snažan trening, pomaže u stezanje i podizanje stražnjica. Da biste povećali taj učinak, dati svoje glutes dodatni stisak kada se vratite na stojeći položaj.

Jača jezgru

Čučnjevi se bave jezgrom mišića tijela. Potrebni su abdominalni i leđni mišići kako bi održali ravnotežu tijekom kretanja. Rezultat je čvršći, glatki trbuh i jači donji dio leđa. Napravite svjesni napor da se držite u trbušnim mišićima dok ste čučali dolje da biste povećali taj učinak.

Povećava fleksibilnost

Činjenice povećavaju fleksibilnost spoja. Gležnjevi, koljena, bokovi i donji dio leđa svi se koriste u čučnom pokretu. Obavezno održavajte odgovarajuću formu kako biste izbjegli ozljede. Ako osjetite bilo kakvu bol u tim područjima, prestanite raditi vježbe sve dok bol ne nestane.

Gornja vježba tijela

Dodavanje težine na vašu čučanjsku rutinu zahvaća mišiće gornjeg dijela tijela, što vam u osnovi daje vježbanje cijelog tijela. To možete postići korištenjem dvoručnog tegla, tegovi za vežbanje ili težine prsluka. Prilikom dodavanja težine u svoju rutinu, počnite s lakšim i gradite dok se snaga povećava.

Kako napraviti zajedničku vježbu čučnjeva
  1. Stajati razmaknute širinom noge.
  2. Stisnite i povucite svoje trbušne mišiće.
  3. Spustite tijelo kao da idete na stolac. Zadržite kretanje polagano.
  4. Zaustavi se kada su noge paralelne s podom.
  5. Ostanite na ovom mjestu nekoliko sekundi.
  6. Sada pritisnite dolje na pete i polako se vratite na stojeći položaj.
  7. Ponovite vježbu za ukupno 2 do 3 seta od 8 do 12 ponavljanja.
  8. Svakako odvojite od 60 do 90 sekundi između setova.

Jednom kada ste zadovoljni s radom čučnjeva, možete povećati težinu dodavanjem utega. Pokušajte držati tegobe na ramenu ili upotrijebiti dvoručni uteg po ramenima. Također možete koristiti jednu bućicu; držite je ispred vas objema rukama dok čučete. Posebno je važno održavati pravilnu formu pri korištenju utega. Držite koljena usklađenima s nogama i nemojte čučati dalje od točke gdje su bedrovi paralelni s podom.

Čučne vježbe su gibanje koje vaše tijelo često koristi u stvarnom životu. Kad god se zavalite da nešto podigneš, biti će vam zahvalni što ćete, zbog vašeg vježbanja vježbanja, imati snage i fleksibilnosti za obavljanje posla.

Gledaj video: Prednosti i mane rukavica za vježbanje (Veljača 2020).