Očistite svoje tijelo s detox dijetom

Približavamo se idealnom dobu godine za obavljanje čišćenja proljeća na našim tijelima. Zdravlje cijelog tijela održava se kada detoksikacijski sustavi rade ispravno. Sljedeći pristup pomoći će svim kanalima eliminacije; uključujući debelo crijevo, jetru, bubrege, pluća, krvotok, kožu i limfni sustav. Redovite bowel movements će osigurati da se toksini koji se oslobađaju iz vaših stanica zapravo su potpuno uklonjeni iz tijela.
Vaša prehrana treba sastojati uglavnom od cjelovite, sirove, žive, svježe hrane s naglaskom na voće i povrće, s malim količinama cjelovitih žitarica, mahunarki i peradi ili ribe. Mnogi mali, lagani obroci tijekom dana pomažu u ublažavanju tereta preopterećenja.
Izbjegavajte šećer, crne čajeve, kavu, krumpir, banane, crveno meso, svinjetinu, čokoladu, alkohol, dnevnik, pšenicu, kukuruz, pop, dodatke, konzervanse i obrađenu, kiseljenu ili pušenu hranu.
Potrebno je piti puno čistih, čistih voda kako bi isprali toksine - limunov klin squeezed u svaku stakla je koristan.
Cilj je svakodnevno učiniti nešto aktivno - čak 15 minuta hoda. To će pomoći u odvajanju limfnog sustava.
Saune (suhe, parne ili infracrvene) ili upijaju u Epsom sol kupku jednom tjedno oslobađaju toksine kroz kožu preko znoj.
Duboko disanje 10 minuta, jednom ili dva puta dnevno, briše pluća i daje cijelom tijelu kisik kako bi očistio sve stanice.
Preporučujem uzimanje dodataka biljnim vlaknima tijekom čišćenja - po mogućnosti one koja sadrži i topljivo i netopivo vlakno. Topljiva vlakna apsorbiraju toksine, a netopljiva vlakna djeluju poput metla za čišćenje debelog crijeva i osiguravaju da se toksini ispiru iz tijela.
Probiotici su važni za ponovno uspostavljanje dobrih bakterija u crijevima.
Magnezij je ključan za peristaltiku (opuštanje crijeva za pravilno uklanjanje). Ne predlažem ništa što umjetno potiče crijeva, kao što su laksativi, klice ili kolonije - ne želimo da debelo crijevo postane lijeno i ovisno o tim metodama.
Ideja za postom je da se probavni organi osuše i dopuštaju čišćenje neprekidno, međutim, osim ako niste iskusni s detoksima / čišćenjem, ne preporučujem post zbog nepravilnosti šećera u krvi i mogućnosti jakih reakcija čišćenja. Ponekad otpuštanje toksina može uzrokovati početnu, blagu nelagodu kao što su glavobolje, mučnina ili maglovitna magla - tako napredak polako. Također, detoksikacija se ne preporučuje za trudnice ili dojilje.
Slijedom ispravnog protokola trebali biste osjetiti povećani osjećaj blagostanja, trajnu energiju tijekom dana, čistu kožu, fokusirano razmišljanje, bolju probavu, mirni i miran san i osjećaj osvježenja i upozorenja na buđenje. Mogu se pojaviti mršavljenja (od masnoća, staničnih ostataka i utjecaja fekalne tvari), uravnoteženih očitanja kolesterola i redovitosti šećera u krvi. Dugotrajne prednosti detoksikacije uključuju poboljšanu imunološku funkciju, uravnoteženje hormona i smanjenje stresa.
Ako je ovo vaše prvo iskustvo s detoksifikacijom, predlažem da radite s kvalificiranim liječnikom za zdravstvenu zaštitu kako biste osigurali da vaše tijelo bude spremno i trenutno dovoljno snažno za rukovanje detoksifikacijskim protokolom za čišćenje.

Gledaj video: Kako napraviti super detox organizma? (Travanj 2020).