6 Zdravstvene prednosti mlijeka

Mlijeko je važan dio naše prehrane. Počeli smo ga piti kad smo mladi, ali naš unos se smanjuje dok stariramo. Neki se ljudi sramežljivi zbog toga jer se boje da će dodati previše masnoće u prehranu. Drugi ga ostave jer vjeruju da više nisu potrebni. Nikada nisi prestar da biste žeti od mlijeka za piće. To je veliki izvor vitamina i hranjivih tvari, a ima nekoliko zdravstvenih prednosti, kao što su:

1. Glowing Skin

Kleopatra je kupila mlijeko kako bi joj koža ostala meka, podatna i sjajna. To možete učiniti isto, ili možete popiti nekoliko čaša cjelovitog mlijeka svaki dan da biste dobili njezine prednosti. Mlijeko ima nekoliko hranjivih tvari koje pomažu koži da izgleda najbolje. Ima mliječnu kiselinu koja može djelovati kao exfoliant i enzimi koji pomažu glatku kožu. Također sadrži aminokiseline koje pomažu u održavanju vlažne kože. Mlijeko može pomoći u sprečavanju oštećenja okoliša zbog toksina jer ima antioksidante. Međutim, ako imate osjetljivost na mlijeko ili mliječne proizvode, mlijeko može zapravo pogoršati vašu kožu.

2. Zdravi kosti i zubi

Mlijeko je veliki izvor kalcija, koji je bitan za zdrave kosti. Ne samo da je mala djeca potrebna dok im kosti rastu, ali odrasle osobe trebaju da održe svoje kosti snažne i da spriječe osteoporozu. Mlijeko je također izvrsno za snažne zube i pomaže u sprečavanju propadanja zuba i šupljinama. Kako bi tijelo apsorbirao kalcij, mora biti prisutan vitamin D. Ako imate nedostatak vitamina D, kupite mlijeko koje je obogaćeno dodatnim vitaminom D kako bi se osiguralo da vaše tijelo apsorbira kalcij.

3. Mišići

Mlijeko sadrži proteine, koji pomažu obnoviti mišiće. Pijte čašu mlijeka nakon što vježbate dati svoje tijelo ono što je potrebno da se oporavi. To će vam pomoći zadržati bol u zaljevu dok napuniti tekućine koje ste izgubili tijekom treninga.

4. Mršavljenje

Istraživanja pokazuju da žene koje piju nisko masno tkivo ili obrano mlijeko gube veću težinu od onih koji isključuju mlijeko iz prehrane. To je izvrstan predjelac i čini zdravo snack. Dodajte čašu na večeru ili popijte čašu dok jedete komad voća.

5. Manje stresa

Mlijeko je sjajan način za de-stres na kraju dana. Čaša toplog mlijeka pomoći će vam da se opustite napetim mišićima i smirite krhki živci. Mlijeko je također dokazano da smanjuje simptome PMS-a i pojačava energiju. Sljedeći put kada se osjećate zategnuto, pokušajte popiti čašu mlijeka dok se potopite u mjehurićima.

6. zdravo tijelo

Mlijeko ima svojstva koja snižavaju visoki krvni tlak i rizik od moždanog udara. Smanjuje proizvodnju kolesterola jetre, a može djelovati kao antacid. Vitamini A i B u mlijeku mogu pomoći u izgradnji dobrog vidljivosti. Mlijeko je također pokazano kako bi se smanjio rizik od određenih vrsta raka.

Postoji nekoliko vrsta mlijeka na tržištu, kao što su cijela, 2%, niske masnoće i masti. Ako ste zabrinuti za hormone rasta koji se koriste u mlijeku, odaberite organski put. Uz sve vrste mlijeka dostupne, trebali biste pronaći nešto što odgovara vašoj prehrani i prehrambenim potrebama.

Gledaj video: Šaka badema dnevno olakšava eliminaciju lošeg holesterola (Travanj 2020).