Što učiniti kada financijski problemi pogode vaš brak

Financijski problemi u braku kao što su neizvjesnost o vašoj financijskoj budućnosti, nezaposlenost i iznenadne financijske poteškoće povrijedit će vaš brak ako oboje ne razgovarate o tome ili ako netko od vas skriva glavu u pijesak. Morate raspraviti ovaj problem i suočiti se s realnošću svog financijskog statusa.

Praktični savjeti za rješavanje nezaposlenosti

Kada se kratkoročna nezaposlenost pretvori u dugotrajnu nezaposlenost i nezaposlenost istječe, osjećaju se panika, depresija, krivnja, krivnja, strah i bespomoćnost.

Gore je činiti krivnju nezaposlenog supružnika ili sebe za situaciju. Prepoznajte da postoje načini kako se nositi sa stresom između vas dvoje.

"Kritična je stvar da li se parovi mogu sjetiti i izraziti stvari koje se dive jedni drugima. Osobe pod stresom često prestanu primijetiti i priznati korisne stvari koje njegovi partneri ili djeca rade, reagirajući samo na one iritantne. zahvalnost "koja održava uzajamno povjerenje i obveze u zdravoj obitelji, stvarajući psihološki ekvivalent kreditne krize". Stephanie Coontz u "Muževima, ženama i teškim vremenima - povijest ne može biti vodič" na NYTImes.com (2009).
  • Morate razgovarati. Nemojte se uskraćivati. Iako to može biti teško, razgovarajte o svojoj financijskoj situaciji. Usredotočite se na ono što možete učiniti u vezi s financijskim problemima, a zatim pokušajte to učiniti.
"Teško vrijeme prisiljava i tvrde diskusije - a ponekad i to što gradi više intimnosti i elastičnosti. Parovi često ne govore dovoljno o dubokim vrijednostima, osjećajima o žrtvovanosti, prvenstvu odnosa prema radu, roditeljstvu itd. To se posebno odnosi na novac: shvaćanje proračuna i koliko im je potrebno da budu "sretni". Loša ekonomija može prisiliti ljude da zauzimaju ove teške razgovore. Ako su parovi iskreni i suosjećajni jedni s drugima, ako to nauče raditi kao tim , mogli bi izaći s boljim odnosom. " Pepper Schwartz u "Muževima, ženama i teškim vremenima - teškim ali vrijednim razgovorima" na NYTImes.com (2009).
"23 posto anketiranih izjavilo je da neće ništa drugačije učiniti, čak i ako ekonomija i dalje oslabi. Nadanje nad najboljima nije strategija, planiranje budućnosti je najbolji način za zaštitu vaše obitelji i izgradnju snažne financijske budućnosti" MMI pruža savjete za rješavanje financijskih teškoća, na Business Wireu (2008).
  • Budi realan. Navedite fiksne troškove i fleksibilne troškove. Odredite gdje se ne možete smanjiti i gdje možete smanjiti, kao što je rezanje kabelske ili satelitske televizije, traženje jeftinijih telefonskih planova, odlučivanje o tome da ne jedete, itd. Analizirati što bi bilo razumne promjene proračuna i što ne bi imao financijski smisao. Na primjer, za neke parove, prebacivanje na veće odbitke u automobilu, kući i zdravstvenom osiguranju bilo bi korisno. Za druge, takav potez mogao bi dugoročno pogoršati obiteljske financije. Razmislite o pomoći za prekvalifikaciju, uzgajati povrtnjak ili vidjeti možete li dobiti vrtnu plohu u zajedničkom vrtu, biti otvoren za rad s neobičnim poslovima ili privremenu poziciju, razmislite o pokretanju vlastitog malog poduzetništva.
"Naša dinamika odnosa i ogorčenja dobivamo s novcem", kaže dr. Sc. Jenn Berman, obiteljski i obiteljski terapeut. "Nije neuobičajeno vidjeti da se osoba ljuti na svog supružnika, a zatim izaći i kupiti nešto kao osvetu." u Upravljanje brakovima i problemima novca Heather Hatfield na WebMd.com
  • Kontrolirajte svoju potrošnju, Nemojte se osloniti na kreditne kartice, osim ako je hitno ili za zdravstvenu zaštitu. Ako imate uštede, pokušajte ne umočiti u svoje ušteđevine, osim ako oboje uzmete u obzir da je trošak apsolutno neophodan.
  • Dobiti pomoć. Nemojte dopustiti da vam ponos ili ego prestanu da dobijete pomoć koju vi i vaša obitelj trebate vratiti na noge. Nazovite 211 za informacije o dostupnim uslugama u vašem području. Možda imate pravo na pomoć u dobivanju hrane, brige o djeci, medicinskoj skrbi, plaćanju komunalnih usluga i više. Ako je nezaposlenost stavila živu plaću u paycheck, a vi ste u svojim računima, saznajte svoja zakonska prava vezana za vaše dugove, a zatim razgovarajte s vašim vjerovnicima o financijskim problemima.
"Pokušaj dokazivanja vašeg supružnika pogrešno je pogrešan put", kaže psiholog dr. Jonathan Rich, autor Vodič za parove ljubavi i novca, "Namjeravajte umjesto toga stvoriti plan koji radi za vas."
u Brak i novac: to je pravo Pat Regnier i Amanda Gengler na Cnn.com (2006).
  • Budi iskren, Podijelite svoje brige i očekivanja jedni s drugima o svojim financijskim problemima i financijskim odlukama koje ste dvojica napravili. Podijelite ono što ste spremni raditi i što nećete učiniti. Neke od odluka s kojima se možete suočiti s nezaposlenošću uključuju preseljenje, smanjenje na manju rezidenciju, preuzimanje radnih mjesta koje se ne biste smatrali prije godinu dana i povratak u školu kako biste promijenili svoju karijeru. Nemojte pretvoriti svoje rasprave o financijskim problemima u situaciju za izgubiti situaciju.
  • Nemojte trčati od vaših problema, Ne pokušavajte pobjeći od nezaposlenosti i financijskih problema. Prejedanje, pušenje, pijenje, prekoračenje, ne spavanje i dr. Samo će vam pogoršati situaciju. Zapamtite važnost brige o sebi, kako emocijama tako i fizički. To znači redoviti san, zdravu prehranu, vježbu i zabavu i smijeh u vašim životima. Razgovarajte jedni s drugima o besplatnim zabavnim aktivnostima za vas i vašu djecu.
  • Nemojte odustati. Ako ste vi ili vaš suprug odustali ili ste ozbiljno depresivni, molba za pomoć nije opcija. Nemojte čekati dok ne bude prekasno spasiti brak.

Traženje pomoći može biti najteži ali nužan dio financijske krize. Vi i vaš partner trebate se okupiti više nego ikad da se prošetate i podržavate jedni drugima. Započnite raspravljati o promjenama koje trebate odmah napraviti kako biste se vratili na noge.

* Članak koji je ažurirala Marni Feuerman

Gledaj video: Aktiva i pasiva - passive income (Ožujak 2020).