4 zdrave zahvalnosti punjenje zamjena

Zahvaljujući nadjevu često se smatra jednim od najčešćih bočjih jela posluženih za obrok zahvalnosti. Međutim, punjenje se često napuni velikim količinama masti, kalorija i soli. U nastavku su navedene neke velike, zdrave alternative za ovo jelo. Eksperimentirajte s ovim receptima kako biste pronašli jelo koje vam najbolje odgovara.

1. Patlidžana i gljiva

Patlidžana i gljiva je velika, zdrava zamjena za nadomjestaj zahvalnosti. Patlidžana i gljive ne samo da su bogate vlaknima, pa pomažu da tava bude vrlo popunjavajuće dodatno jelo, već sadrže i niz važnih vitamina i minerala koji čine jelo izvrsnim dodatkom bilo kojem stolu.

Da biste načinili patlidžana i gljiva, počnite s oštrim nožem da biste izrezali povrće u komade koji su gotovo jednaki. Stavite rezano povrće u tavu koja je presvučena tankim slojem maslinovog ulja i zagrijana do srednje visoke. Kuhajte povrće do smeđe na rubovima, i sezoni s biljkama i začinima po vašem izboru. Izvadite kuhano povrće iz štednjaka, stavite u veliku posudu za posluživanje i uživajte.

Quinoa

Quinoa je još jedna izvrsna alternativa nadjevu koja se može koristiti na Dan zahvalnosti ili u bilo kojem trenutku. Quinoa je vrsta zrna koja je izvorna u Južnoj Americi i najčešće se koristi kao zamjena za tjesteninu, iako se može upotrijebiti i za zamjenu nadomjestaka. Da biste dobili jelo koje ima sličan okus u odnosu na tradicionalni zahvaljivanje, razmotrite upotrebu juhe za kuhanje u pripremi. Slijedite upute na bočnoj strani kutija na quinoama kako biste postigli optimalne rezultate pri kuhanju.

3. Divlja riža

Divlja riža je još jedno jelo koje se može koristiti kao alternativa zahvalnosti. Divlja riža je izvrstan izbor jer je poput patlidžana i gljiva bogat prehrambenim vlaknima. Za najbolje rezultate pri kuhanju divlje riže, razmislite o dodavanju lukova, celera i drugog povrća. Osim toga, upotrijebite brojne biljke i začine kako biste sezili divlja riža. Izbjegavajte dodavati sol svojoj divljoj riži.

4. Grilled Squash

Grilled squash je još jedna izvrsna zamjena za nadomak zahvalnosti. Grilled squash bogat je mnogim važnim vitaminima i mineralima potrebnim za dobro zdravlje. Grilling squash i drugi slični povrće ne daju samo ukusni, ukusni okus, već također eliminira potrebu za dodavanjem maslaca, ulja ili drugih masti na vaše kuhano jelo. Kako bi vaš žučni kolač pomalo sličniji nadjevu zahvalnosti, razmislite o uklanjanju kuhanog šljuka iz roštilja i oštrim nožem kako biste ga izrezali na jednolične veličine. Stavite u zdjelu i poslužite.

Gledaj video: Svätý Konštantin Veliký, Costantino il Grande. (Veljača 2020).