411 na sushi

Što je točno sushi? Što je sashimi? Sushi se često krijepi kao zdravi, ali ne i sve opcije u vašoj omiljenoj tvrtki za ribu stvorene su jednake, a neke pak značajno više kalorija nego što mislite. Definitivno postoje načini kako bi se osiguralo da riba koju odaberete ne uzrokuje trbušni nadimak.

Osnove sushi

Prvo, kratak opis svih stvari sushi. Sam sushi je vrlo općeniti pojam koji opisuje japansku kuhinju napravljenu od kuhane riže i raznih drugih sastojaka. Često se poslužuje u valjcima, ponekad umotanih u suhe alge. Sushi dolazi u različitim oblicima, s nizom preljeva, punila, umaka, začina i metoda pripreme. Često se priprema s bijelom rižom i ribom.

Sashimi je sirova riba koja je bila vrlo tanko rezana i poslužena sama po sebi. Trudnice ne smiju konzumirati sashimi.

Predstojeći pribor za struku

Postoji niz ukusnih opcija predjela u sushi restoranima, ali postoje određeni izbori koji će sigurno privući osjetila bez širenja struka. Jedna lagana opcija za početak vašeg obroka je miso juha, koja je tradicionalna japanska juha od soje (miso) i tofu, često s morskom travom, sušenom ribom ili povrćem dodano. Jedna šalica općenito ima oko 70 kalorija. Dodatni bonus: istraživanje je pokazalo da kada ljudi konzumiraju juhu od mesa prije jela, oni zapravo završavaju kako jedu manje.

Edamame, soje koje su općenito posluživale u čaši i posute su soli, još je jedan izbor svjetla. Tri četvrtine šalice poslužuju ljuske od oko 120 kalorija i nude proteine ​​i vlakna.

Pileći knedle poput gyoza ili shumai mogu biti lakši izbor predjelo ako su napunjeni povrćem ili mršavim proteinima. Izbjegavajte rakove rakove, koji su duboko prženi i punjeni kremastim sirom i rakovima.

Razmislite o kondomima

Osvježavajući sastojci koji pakiraju puno okusa za minimalne kalorije uključuju umak od soje (odluči za umak od malo soje s natrijevim soje), wasabi pasta i kiselog đumbira. Pazite na predmete napunjene majonezom, kremastim sirom ili uljima.

Izbjegavajte ove visoko kalorijske stavke

Valjci se sastoje od raznih sastojaka, a određene riječi ukazuju na visoko kaloričnu stavku. Vi ćete biti u iskušenju tempura, što je sushi koji je tukli, a zatim duboko pržena, ali svi znamo da je duboko pržena farme je visoka u masti i kalorija. Čuvajte se Dynamite Rolls, koje su obično pržene i napunjene umakom koji je napunjen majonezom. The Spider Roll je još jedan valjak koji će se kotrljati prošlosti jer je napunjen tempura rakovima i teško je na Mayu.

Previše dobro ili ne raditi?

Ako volite upijati, ne zaboravite da alkohol daje kalorije, ali nema blagotvornih nutrijenata. Sake, tradicionalno japansko piće, jest alkoholno piće na bazi riže koje se obično poslužuje vruće i na malim čašama. Sake općenito daje približno 40 kalorija za posluživanje od jedne unci, ali čaše za koje se obično poslužuju u čekanju oko dva unca. Držite se jednim posluživanjem.

Donja linija

Kao i sa svim hranom, uvijek vježbajte umjerenost. Jedite polako i uživajte u hrani, ali zaustavite se kada ste puni.

Gledaj video: Tweede kerstdag | Vloggloss 411 (Travanj 2020).