Vježbam i dijete - zašto ne mogu izgubiti težinu? (1 od 2)

"Zašto gledam ono što jedem i vježbam 7 dana tjedno i još uvijek ne mogu izgubiti težinu?"
Ovo je pitanje koje zalaže mnoge ljude koji pokušavaju izgubiti težinu. Nažalost, odgovor (e) nije jednostavan. Možda postoje temeljni neobjašnjivi odgovori ili postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste dobili rezultate koje tražite.

Za početnike, morate vježbanje i dobru prehranu biti uspješni. Dva zajedno će vam dati rezultate koje želite IF i samo ako ste iskreni sa sobom.
U ovom dvodijelnom nizu članka, počnimo s prehrambenom stranom gubitka težine.
Kalorije u MUST = Kalorije Out
Kada osoba troši previše kalorija i ne koristi dodatnu energiju, pohranjuje se kao masno tkivo. Jedna funta masti = 3.500 kalorija. U velikoj slici, to je puno kalorija za samo 1 funta masnoća. Zato je važno razumjeti koliko kalorija vaše tijelo treba svakodnevno. Svatko je drukčiji, ne postoji specifičan broj za jednu osobu, a svi gori i koriste kalorije drugačije. Postoji nekoliko stvari koje osoba može učiniti da shvate koliko kalorija treba njihovo tijelo svakodnevno.
  • Harris Benedict Equation - to je procijenjena količina kalorija koja vam je potrebna svakodnevno - ti se brojevi temelje na visini osobe, težini, dobi i aktivnosti. Opet, važno je uzeti ovdje da je to procjena.

  • Metaboličko testiranje - izravnija vrijednost za određivanje potrebe osobe za kalorikom je metaboličko testiranje. To se uistinu učini češćim danas u zdravstvenim klubovima i nekim liječničkim uredima. Metaboličko testiranje je dijagnostički test gdje je osoba povezana s maskom i analizatorom. Postoji stroj koji analizira razmjenu plinova osoba (ugljični dioksid i kisik). Ovo mjerenje daje izravnu vrijednost.
---- Metaboličko testiranje može testirati osobu RMR (Resting Metabolic Rate) - što je broj kalorija koje osoba treba položiti u krevet i buljiti u strop cijeli dan. Nakon što dobijete RMR možete dodati faktor aktivnosti da vam kažem vaš potrebni kalorijski unos.
Metaboličko testiranje je jedan od najboljih načina za razumijevanje dnevnih kalorijskih potreba. Ako metaboličko testiranje nije opcija za vas, Harris Benedict Equation će dati procjenu i dobru polaznu točku.
Dakle, nakon što naučite koliko kalorija trebate dnevno jesti, trebat će vam plan. Većina ljudi, osim ako nisu računali kalorije ili su na dijeti koja ograničava kalorije, ne razumiju što su "kalorije". Kalorije su ono što jedete i sastoje se od tri glavne hranjive tvari, uključujući: ugljikohidrate, proteine ​​i masti.
Trebate sve ovo u svakom od vaših obroka. Najbolje je uključiti složene ugljikohidrate, mršave proteine ​​i zdrave masti u svakom vašem dnevnom obroku.
Držite časopis za hranu (FitDay nudi besplatan časopis za hranu i izvrstan je izbor) barem 30 dana da biste vidjeli točno ono što svakodnevno jedete.
Zapišite onoliko podataka koliko možete svaki put kad stavite nešto u usta. Budite iskreni sa sobom!
Pa što čekaš? Započnite s časopisom za hranu na FitDayu danas. Ostanite ugođeni za dio 2 u kojem ćemo raspravljati o dijelu vježbanja gubitka težine.

Гледай видеото: ПП ВЛОГ : Как я ХУДЕЮ? Разбор КОСМЕТИКИ и съемка нового КОМПЛЕКСА! (Travanj 2020).