Kako prepoznati lažne atletske cipele

Tu ste, surfate webom ili pregledavate govornice na tržnici buha i naiđete na nevjerojatan posao na atletskim cipelama svoje snove. Sada je vrijeme da obratimo pažnju na poslovicu: "Ako nešto izgleda previše dobro da bude istinito, vjerojatno jest."

Tržište za krivotvorenu robu u svemu od lažnih Nike atletskih cipela do zrakoplovnih dijelova košta više od 200 milijardi dolara godišnje u SAD-u, navodi www.stopfakes.gov, internetska stranica za informiranje potrošača.

7 znakova lažnih atletskih cipela i kako izbjeći uzimajući scammed

Prije nego što predate svoj novac, odvojite malo vremena kako biste bili sigurni da se ne biste prevarili.

 • Obrazujte se o tome što izgledaju prave cipele: Posjetite legitimnu trgovinu cipelama ili robnu kuću koja je pouzdana za prodaju autentične robe. Ispitajte atletske stilove cipela koje ste zainteresirani za kupnju i znate kako izgledaju detaljno. Nemojte zaboraviti provjeriti pakiranje. To bi vam moglo pomoći da uočite varanje drugdje u budućnosti.
 • Nazivi za krivotvorine: Neke krivotvorine lako se mogu uočiti jer su šivanje, boje, logotipi, pakiranje ili drugi detalji isključeni. Poput krivotvorenih novčanica od sto dolara, ne izgledaju baš baš baš kao ni stvarni. Drugi knockoffs su toliko blizu stvarnoj stvari da čak i stručnjaci imaju problema otkriti razliku. Kupnja iz renomiranog izvora jedini je način da osigurate dobivanje autentične robe.
 • Provjerite recenzije, povratne informacije i dugovječnost za online prodavače: Prije nego što kupite bilo što na mreži, provjerite povratne informacije i recenzije prodavatelja. eBay i ostali online forumi nude savjete za izbjegavanje krivotvorene robe i popise nepoštenih prodavača. Isto tako, provjerite koliko prodavatelj posluje na određenoj web stranici dražbi. Obično prodavači koji se bave prijevarom robe brzo otvaraju i zatvaraju trgovinu.
 • Ne prihvaća plaćanje kreditnom karticom: Plaćanje kreditnom karticom nudi vam neku zaštitu ako ste prevareni. Čuvajte se prodavača koji žele gotovinu, čekove ili novac.
 • Vjerojatno inventar: Ako kupujete vintage ili obustavljene stilove atletskih cipela, budite oprezni kada nađete trgovca s punim trčanje veličine. Vjerojatnost da će netko imati svaku veličinu rijetke cipele u zalihi je tanak na ništa. Budite sumnjičavi prema bilo kojem trgovcu koji nudi širok raspon teško dostupnih ili ograničenih izdanja atletskih cipela po povoljnim cijenama.
 • Fake fotografije: Nemojte pretpostavljati da je slika objavljena na web mjestu prodavatelja ono što kupujete. Neke web-lokacije upotrebljavaju fotografiju autentične robe i zatim vam šalju krivotvorine ili ništa. Možda biste trebali zatražiti od prodavatelja da vam pošalje fotografiju mobilnog telefona stavke kako biste ga mogli prepoznati kao ono što želite i od trenutnog datuma.
 • Varijante, uzorci, običaji: Pripazite na takve opise kao "varijante", "inačice tvornice", "uzorci" i "običaji".
  1. Uzorci izrađuju atletske cipele, obično samo u veličini 9. Nećete naći uzorak u punoj veličini. Jeste li vidjeli Mizuno koju ste htjeli na eBayu, ali to je uzorak u veličini 7? Biti na oprezu.
  2. varijante, običan i jednostavan, su knockoffs, a ne tvrtka.
  3. carina su cipele koje su na neki način promijenjene, poboljšane ili gussied. Postoje tamo dizajneri, ali mnoge web stranice koje prodaju "običaji" zapravo prodaju varalice.

Gledaj video: Suspense: nevjesta nestane / do smrti nam daju dio / dvije oštre noževe (Travanj 2020).