Zašto biste trebali razmišljati dvaput o kupnji obuće s drugom rukom

Čini se da je posudba cipela vašeg prijatelja samo jednostavan način udvostručavanja mogućnosti obuće. Ili da je kupnja rabljenih cipela odličan način da zadovolji okuse šampanjca na pivo proračun. Ali istina je da dijeljenje cipela i kupnja pasivnih cipela mogu biti opasnije nego što se čini.

Topla, vlažna okolina su uzgojni fondi za niz bolesti i problema, uključujući različite oblike gljiva, poput one koja uzrokuje športsku nogu i virus koji uzrokuje plantarne bradavice. To može biti izuzetan problem kod ljudi s ugroženim imunološkim sustavima koji su podložni dobivanju boli i mogu imati problema s borbom protiv mogućih infekcija, poput male djece i starijih osoba.

Simptomi sportaševe noge uključuju svrbež, pucanje i skaliranje i pojavljuje se na dnu i rubovima stopala, kao i između prstiju.

Planarne bradavice uzrokuju ljudski papilomavirusni virus i ne mogu se pojaviti samo izravnim kontaktom, već kroz bilo kakve pukotine ili rezove koje možda niste svjesni. Poput gljiva, virus napreduje u vlažnim okolinama.

Budući da se gljive i druge bolesti mogu zadržati, ne preporučuje se dijeliti cipele koje su nosili drugi. Pokušajte se sjetiti vlastitih cipela za tuširanje u teretani, bazenu, plaži itd.

Još jedna ključna točka o dijeljenju cipela je kada ih pokušate. Te male čizme ne samo da oponašaju suknje, već nude i zaštitu od bilo koga drugog koji je možda pokušao i imao neku vrstu infekcije.

Također je vrijedno napomenuti da kada kupujete sportske cipele, većina podrške vjerojatno će biti izgubljena. Podrška je potrebna za održavanje potpore i apsorpciju šoka. Bez podrške, vi ste veći rizik od ozljeda.Gledaj video: Lesson 2 - Religion or Jesus - The Pioneer School (Veljača 2020).