3 Awesome i Easy obroci koji su zapravo zdravi

Mnogi se ljudi svakodnevno bore kako bi pronašli zdrave i brze obroke za ručak i večeru. Salata i komad voća mogu biti zdravi, ali to je prilično dosadna dnevna rutina. Smjernice zdrave ploče (polovica povrća, četvrtina škroba, četvrtina bjelančevina, uz posluživanje voća i mliječnih proizvoda) pružaju veliki plan koji će vam pomoći da jedete uravnoteženi i puni obrok bez povećanja težine. A ako je to ispravno, možete pretvoriti zabranjenu hranu u svakodnevne obroke.
Tjestenina
Tjestenina je dobila lošu reputaciju, uglavnom zato što se obično konzumira u velikim količinama s malo ili nimalo hranjivih strana. Za zdravije verzije, kombinirajte 1/2 šalicu kuhane anđeoske tjestenine za kosu (ako ga zapravo izmjerite, vjerojatno ćete dobiti više od onoga što biste procijenili), uz umak od povrća. Napunite umak s četiri unci od kuhanog puretina, pola do tri četvrtine šalice niskokalorije (oko 35 do 60 kalorija po obroku), umak od tjestenine i mnoštvo povrća kao što su špinat, češnjak, tikvice, gljive, paprike, i bilo što drugo koje biste mogli dodati. Dodajte čašu mlijeka i voća sa strane i imat ćete antioksidans i vlakno bogat obrok koji će vas ostaviti zadovoljan.
Savjet: Dodajte večeru na večeru za jednostavan, bez ručak za pripremu sljedećeg dana. Tjesteninu i umak stavite odvojeno tako da dopustite da se sastojci umaka pomiješaju i spriječe da tjestuća bude mračna tekstura.
Pizza
Da, pizza se zapravo može jesti na redovnoj osnovi ako je priprema zdravo. Počnite s džepom od pita od cjelovitog pita od šest centimetara. Zatim dodajte jednu do dvije žlice niskog kalorijske špagete ili umaku od pizze prije nego stavite na hrpu povrća kao što su špinat, luk, češnjak, gljive, itd. Na vrhu svoje pizze s trećinom šalice sira (kao svjetlo mozzarella ili kozji sir ) i 10 kriški purica pepperoni, koji obično ima 70 posto manje masti nego redoviti. Pecite pizzu u pećnici (ili pećnicu za toster) na 350 ° C 10 minuta. Dodajte čašu mlijeka ili lagani jogurt i voće, a dobivate punjenje i uravnotežen obrok.
Savjet: Ako na ručak nemate nikakvu vrstu pećnice, postavite hladan sendvič pizza u kruh pite umjesto na vrhu.
Tacos / nachosa / Tostadas
Meksička hrana se često misli kao masna i tova, ali s nekoliko zamjena, naći ćete da ta jela mogu biti vrlo dobra za vas. Najprije se želite početi s zdravom bazom - ako ćete napraviti taco, upotrijebite tortilu s cjelovitom pšenicom. Ako napravite nachos ili tostadas, počnite s pečenim kukuruzom tostada - ne prženim. Odavde možete dodati grah (odaberite vrstu s minimalnim ili nikakvim masnoćama), romaine salatu, lagano meso (piletina, govedina ili puretina), rajčica, luk, jalapeno i bilo koje drugo povrće koje biste mogli voljeti prije prelaska s malim količina sira reduciranog sira. Dodaj voće i mliječni izvor, a imate potpun i zdrav obrok.
Savjet: Koristite grčki jogurt (izvor mliječnih proizvoda) bez masnoće, umjesto kiselog vrhnja, okus točno onako kako ne biste propustili dodatne kalorije i masnoće.

Gledaj video: Dr. Greger's Daily Dozen Checklist (Veljača 2020).