Kako rastu jagode

Svi znamo da je svježa dobrota jagoda vrijedna malo problema. Ne samo da je okus šećerne jagode jagode ukusna nagrada, već su i prilično jednostavni usjevi da rastu u vašem vrtu i postanu još lakše sljedeće godine.

Koje jagode žele:

Jagode obožavaju uživanje u punom suncu u dobro dreniranoj, pješčani sloj tla. Ako živite u vrlo vjetrovito području, oni također uživaju u području ovdje će biti malo zaštićeni. Oni vole pH tla od oko 6,0 do 6,5 ako ste na takav način. Nisam, ali neki ljudi vole znati.

Kako podizati jagode:

Možete staviti jagode u svoje stalno mjesto čim tlo postane dovoljno toplo u vašoj zoni da to učini. Za West Coast vrtlare, ovo može biti već u kasnoj zimi.

Prije nego što posadim jagode, jednostavno (bez ozbiljnog rituala ovdje) ruku do 3 do 4 inča komposta u krevet ili posudu. Što se tiče zalijevanje jagoda, oni se ne vole sušiti, ali mokra noge će ih uzrokovati da dobiju krunu trulež - tako da u osnovi vode u umjerenim količinama.

Kad posadite svoje male biljke jagoda, poželjet ćete iskopati rupu i napraviti mali humak u sredini. Zatim je nježno raširio korijene i postavio je na gomilu - misli se na konju. Kada popunite rupu, tražite da se linija tla nalazi usred krune. Ako ih posadite previše duboko, postavili ste ih za krunu krune, previše plitke i korijeni postaju izloženi i biljka umre.

3 Uobičajene vrste jagoda:

Junebearers - Ova vrsta biljke jagoda ne proizvodi do jedne godine nakon što su posađene.

Everbearers - Ove biljke će proizvoditi lijep usjev bobica kasno u ljeto nakon sadnje.

Dan neutralnih - Ove performanse u osnovi identične onima koji su ikad bili, ali mogu proizvoditi plodove od sredine ljeta da pada u istoj godini.

Botrytis - zajednički problem jagode:

Malo smeta koja ponekad puzaju na vas (i jagode) je gljiva zvan botrytis. To stvara ogromni kaput tako krzneni da bi mogla poslati zastavu za sve aktiviste u blizini životinja. Gljivične spore općenito dolaze iz starih lišća na tlu. Botrytis također može rasti u organskom tlu i kada voda pogoduje tlo i prskaju natrag na cvjetove jagoda. Ako spustite 1 do 2 inča komposta za mulch, zadržat će spore do postrojenja.

Kako žeti jagode:

Nemojte povlačiti bobicu kako bi je sagorjelo s biljke. Umjesto toga, stisnite ga na stablu kako ne biste uništili plod. Ne zaboravite pokušati sakupiti sve zrele ili previše zrele plodine; to će pomoći smanjiti probleme s bolesti.

Kuhajte s jagodama

Fotografija / ilustracija: FineCooking.com

Gledaj video: Rast jagode u 44 sekunde (Travanj 2020).