Zamjena za senf

Senf je popularna širina koja je napravljena od sjemena biljke gorušice, a obično se koristi za okus hamburgera, hot dogova i drugih obiteljskih favorita. Ali koliko je zbilja senf za vas, stvarno? Zapravo, senf sadrži velike količine natrija, što može dovesti do razvoja kardiovaskularnih bolesti. Ovaj članak govori o sjajnim proizvodima koji se mogu koristiti umjesto senfa. Ipak ćete ih poželjeti prije toga!

Balsamic Vinaigrette

Balsamic vinaigrette je izvrsna zamjena za senf. Za razliku od senfa, koji je obično opterećen velikom količinom kalorija i soli, od kojih oba mogu uništiti pustoš svoje težine i vaše zdravlje, balsamicni vinaigrette zapravo je sasvim zdrava. Balsamic vinaigrette se proizvodi miješanjem jednake količine balsamskog octa s maslinovim uljem - za koje je istraživanje pronašlo brojne zdravstvene prednosti. Neke od prednosti povezanih s korištenjem maslinovog ulja uključuju smanjenje razvoja kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i nekih vrsta raka. Za najbolje rezultate potražite balsamicu vinaigrette koja ne sadrži dodane natrij ili druge arome - ili još bolje, napravite ga sami kod kuće. Vaši prijatelji nikada neće pogoditi da ste stvorili ovu ukusnu stavku!

Cottage Cheese

Kukuruzni sir je izvrsna zamjena za senf jer pruža sličnu kremičnost - s znatno manje natrija. Osim toga, sir je veliki izvor prehrambenih proteina i kalcija, koji su neophodni za održavanje vašeg tijela u ispravnom stanju. Da bi se sirup koristio kao zamjena za senf, važno je mijenjati njezinu teksturu. Počnite tako što ćete pržiti sir u miješalicu ili hranu, zajedno s malom količinom mlijeka. Pomiješajte sir dok se krastavci ne razbiju i smjesa je što glatka. Ovaj se proizvod može proširiti na sendviče, vruće psa ili druge predmete koje možete imati u jednom trenutku začinjenu senfom. Za najbolje rezultate svakako koristite svježi sir koji je napravljen od niskog ili ne-masnog mlijeka. Na taj način, mješavina sirjeg sira ne samo da će biti niska u natrij, već će također imati vrlo malo kalorija i masnih grama.

hummus

Konačno, humus čini veliku alternativu senfu. Hummus se tradicionalno sastoji od pinto ili garbanzo graha i maslinovog ulja. Kao što je već rečeno, maslinovo ulje je vrlo važno za dobro zdravlje - ali zrno grašaka i zrna također su vrlo zdravi. Oni pružaju veliki izvor mršavih proteina, kao i složenih ugljikohidrata. Složeni ugljikohidrati važni su ako pokušavate održavati zdravu tjelesnu težinu, jer su i polagani probavni postupci, što znači da dugo traju napuštanje želuca i ulaze u probavni trakt, te su glomazni, što znači da vam pomažu da se osjećate puni duže vrijeme. Ti čimbenici mogu raditi zajedno kako bi se spriječio razvoj pretilosti i kardiovaskularnih bolesti.

Gledaj video: LJUTI LEK ZA DUG VEK (Travanj 2020).