Organski preopterećenje: jeste li ga dobili s dizajnerom i proizvodili?

Smetnja organske i prirodne hrane postala je sve vruća tema. Nedavno sam pročitao mišljenje on-line blogera o jedenju trave hranjenih u odnosu na životinje hranjene kukuruza - lokalne trgovine mješovitom robom i mesnica su stvaranje imena "fancy" i označavanje cijena zbog toga kako je "trendy" jesti organske meso. Bloggerovo mišljenje je da naglasak na organskim mesom više pripada njegovoj popularnosti nego njezinoj prednosti. Blogger raspravlja o potencijalu guranja potrošača koji pokušavaju saznati više o prednostima jedenja organske hrane, a ne slijediti popularan trend. Ja sam jedan od onih potrošača.
Kad sam proučavao prehranu u školi, nikada nisam naučio zašto su organske meso i proizvodi bolje od neorganskih proizvoda. U posljednjih pet godina velika izloženost mediju organskoj hrani pomogla mi je povećati svoje znanje i svijest o podučavanju razlika između neorganskih i organskih, posebno štetnih nuspojava konzumiranja višak pesticida koji se nalaze na neorganskom voću i povrću te siromašnima prehrambene navike životinja.
Osim toga, izdanje dokumentarnog filma, Food, Inc, me je podučilo o teškim odlukama s kojima se suočavaju seljaci koji se bore: životinje za hranu za kukuruz za brže obrade ili trave životinja za hranjenje za zdraviji životni stil, ali sporiji rast. Također sam naučio od kolege koji je slično poljoprivrednicima zrna u filmu, a njezina obitelj provodi velike tvrtke za žito kako bi genetski modificirale sjeme kako bi bile otporne na štetne herbicide.
S povećanjem tehnologije i brzim preokretanjem koje tvrtke traže, hrana koju jedemo polako se mijenja, uzrokujući štetu našem zdravlju. Posljednjih godina došlo je do brojnih epidemija trovanja hranom iz neorganske hrane. Znanstvenici očekuju da je razlog za to zbog hormonskog ubrizgavanja životinjske otpornosti na štetne bakterije, nešto na što se naša tijela nisu prilagodila. Goriva pitanja postaju: Je li sigurno jesti neorganske hrane? Je li plaćanje top dolar za organsku hranu vrijedi? Što će biti naše hrane u budućnosti za našu djecu i unuke?
Doista nema odgovora. Kao dijetetičar, koji rade u industriji i razumijevanje štetnih učinaka neorganske hrane, skloni su se sramiti od kupnje organske hrane zbog svojih cijena. Također ne vjerujem u kupnju hrane jer su trendi ili popularni. Ipak, razmišljam o tome što jedem i neprestano se pitam treba li platiti dodatak za organske meso i proizvoditi se za zdravlje moje obitelji. Za prijatelje i obitelj koji ne razumiju prave probleme u hrani koju jedemo mogu kupiti organsku hranu jer je to popularan izbor. Što se događa kada više nije popularan izbor? Hoće li to ponašanje ukloniti organsku hranu, vjerojatno uzrokujući više zdravstvenih problema? S druge strane, što ako organska hrana postane sve popularnija? Hoće li nam hrana biti preskup za nas da uživamo? Odgovori i odluka o jesti organsku hranu su u konačnici tvoje. Samo će vrijeme reći što će se dogoditi prehrambenoj industriji.