Što nutritivna nutrija radi za mene?

Nutna prehrana pruža vrijednost vašem tijelu i pomaže vam da ostanete zdravi. Bilo da ih jedete kao zalogaj, upotrijebite ih kao preljev na salate ili ih poželite lagano pržiti, uključujući i orašaste plodove u vašoj prehrani, mora biti za svakoga tko je zabrinut zbog zdravlja.

Američka agencija za hranu i lijekove omogućuje oznakama mnogih orašastih plodova da navode da jedenje 1,5 unci oraha dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Osim toga, mnogi istraživači su otkrili da dijeta bogata masnoćama od orašastih plodova pokazala su da pomažu u kontroli težine.

Neke hranjive tvari povezane s prehranom uključuju:

  • fosfor
  • cinkov
  • protein
  • vlakno
  • magnezij
  • mangan

To je ono što hranjivi nutrit može učiniti za vas:

1 Poboljšava zdravlje srca

Orašasti plodovi imaju visoku razinu nezasićenih masnoća, što pomaže smanjiti LDL ili "loš" kolesterol. Nuts obično se preporučuje u prehrambenom planu koji je dokazao da smanjuje krvni tlak.

2 Pomaže u kontroli težine

Svakodnevno konzumiranje orašastih plodova može spriječiti debljanje, pa čak i promovirati gubitak težine, sve dok održavate ukupni unos kalorija. Proteini i masnoća u maticama pomažu vam da se osjećate punim, i stoga jedete manje.

3 Pomaže spriječiti dijabetes

U jednoj studiji, žene koje su jele 5 ili više jedinki od oraha tjedno smanjile su rizik od dijabetesa tipa 2 za 30% (u usporedbi s onima koje nikada nisu jeli).

4 donosi Nutritivna vrijednost

Izrađen od svih vrsta hranjivih tvari, različiti orašasti plodovi sadrže omega-3 masne kiseline, vitamin E, folat i prirodno su kolesterol i natrij.

Uživajte u nosu u bilo koje doba dana i započnite poboljšavati svoje zdravlje!