Je li sigurno dobiti piercing ili tetovažu ako sam bolesna?

Iako je savršeno legalno dobiti piercing ili tetovažu kada ste bolesni, postoji nekoliko razloga za uzeti u obzir čekanje dok se ne osjećate bolje. Ako ste stvarno bolesni do te mjere da ne želite izaći iz kreveta, onda je očito da ne biste htjeli dobiti piercing ili tetovažu tijela. Ali što ako počnete poboljšati ili jednostavno imati jednostavnu hladnoću ili peludnu groznicu? U kojem je trenutku fizički siguran da biste dobili probod?

A kada je u redu dobiti tetovažu?

Ako imate bilo kakvu zaraznu bolest ili infekciju, posavjetujte se s liječnikom o tome hoćete li dobiti piercing ili tetoviranje. Ne želite kompromitirati svoj imunološki sustav, a vi ne želite zaraziti nekoga (što je rijetko koliko bi to moglo biti).

Dobivanje piercinga ili tetovaža kada imunološki sustav nije 100% nije dobra ideja, čak i ako imate samo prehladu ili gripe. Kad god ste bolesni ili imate ranu, to stvara odgovor imunološkog sustava, što znači da vaše tijelo šalje bijele krvne stanice, antitijela, proteine ​​i druge tjelesne "vojnike" kako bi se ratovalo o svemu što uzrokuje problem, bilo da je to bakterija , virus, ili čak nešto što ste jako alergični na.

Što se više vaš imunološki sustav mora boriti, to je sve teže raditi, a što je manje rasprostranjeno, vojnici postaju. Ako se već boriš na jednu stvar, ne želiš namjerno pozvati više problema s vašim tijelom.

Prebacivanje na vašu bolest

Evo još jednog argumenta protiv dobivanja novog piercinga ili tetovaža kada ste bolesni: Vrlo je beznačajno dovesti vašu bolest u studio za tetovaže i piercinga i riskirati prolazak klica na druge, a posebno na vašu umjetnicu. Bilo bi im drago da odustanete i zakazujete svoj imenik nego da im pružite bolest koja bi im mogla izgubiti dohodak zbog toga što ne mogu ići na posao.

Koliko daleko trebaš prekinuti termin? Je li tjedan dana dovoljno da se pretvori u hladnoću? Kada se počnete osjećati bolje, to ne znači da vaš imunološki sustav radi i radi u punoj učinkovitosti. Dok smo bolesni, obično ne dobivamo dovoljno odmora, nemojte uzimati odgovarajuću hranu i iscrpiti naše tijelo pretjeranim kihanjem, kašljem, povraćanjem itd.

Potrebno je neko vrijeme da se naše tijelo i imunološki sustav vratimo u normalu nakon nekog vremena bolesti. Prvi korak prema zdravom tijelu je pravilna hrana, stoga počnite / držati svoje vitaminima, ali i jesti uravnotežena ishrana. Nedostatak dovoljno kalorija i / ili previše šećera slabi imunološki sustav sam po sebi.

Također se krećite. Ako ne možete prošetati milju bez vjetra, tijelo ne odgovara paru. Dobro jesti, piti puno vode i lako hodati milju dobar su znak da je vaše tijelo zdravo i sposobno izdržati udarac imunološkom sustavu. Ponekad to može potrajati i neko vrijeme, čak i nakon "samo hladnoće", tako da prilikom preraspodjele vašeg imenovanja, dati sebi najmanje dva ili tri tjedna. Vrijedi čekati i vaše će vam tijelo zahvaliti.

Gledaj video: Marine Story (drama 2010) (Travanj 2020).