Ostati zdravi tijekom vožnje odmora

Imati strategiju.

Najprije odredite koje se opcije mogu ponuditi na događaju u koji namjeravate sudjelovati. Je li to samo kokteli i predjela ili večera za sit-down? Poznavajući malo više o događaju, to vam može pomoći da bolje ostanete na pravom putu. Najčešće, nedostatak misli i planiranja dovest će do davanja u napast.

Nemojte preskočiti jela.

Svi se uzbuđujemo kušati i uzimati hranu i piti kad smo se vani, ali ako preskočimo obrok ili snack za to, često će se onesposobiti. Kada glad hitne, to može učiniti da je mnogo teže donositi zdrave odluke. Cilj za uravnotežene obroke i zalogaje tijekom dana kako biste izbjegli prejedanje na događaju.

Postavite zdrave i ostvarive ciljeve za odmor.

Lako je postati couch krumpir kada se vrijeme hladi i motivacija počinje smanjivati. Postavite ostvarive ciljeve za odmor kao što je hodanje ili vođenje utrke od 5 km tijekom blagdana. Mnoge su utrke tematski za blagdane, kao što su Turska Trot, Santa Run ili Ugly Sweater Run. Pridruživanje vaših prijatelja ili obitelji učinit će te događaje još ugodnijim i biti još jedna prilika da zajedno provode vrijeme.

Donesite zdrave opcije.

Ako ste pozvani na potluck ili skup, uvijek donosite zdrav izbor. Nikad ne možete biti sigurni hoće li biti raspoložive hranjive opcije koje olakšavaju odlaganje na stazi. Neki zdravi predjela uključuju crni grah, guacamol ili humus koji zamoči s povrćem ili voćnim pladnjem. Zdravi predjeli mogu obuhvaćati čili, piletinu i povrće ili prženu salatu.

Budi selektivan.

Često ima obilje slatkiša oko blagdana, ali to ne znači da im moramo dati sve. Budite selektivni u tretira koje odaberete. Cilj ograničiti dio i pokušati odabrati poslastice koje se često pripremaju samo za vrijeme blagdana. Ako ste velika baka domaća čokoladna torta recept se napravi samo jednom godišnje, to bi bilo vrijeme da se razbije.

Napravite jela odraz zdrave ploče.

Bilo da je prijateljska zabava ili obiteljska večera, svakako ispunite tanjur s cjelovitom, neprerađenom hranom kako bi vam pomoglo da se osjećate sitosti. Ako ste u potlucku ili švedskom stilu, najprije osmislite opcije kako biste utvrdili koja bi bila najbolja opcija za popunjavanje ploče. Cilj je za pola ploče uključiti povrće, četvrtinu sitnog proteina i četvrtinu cjelovitih žitarica ili zdrave škrobove.

Gledaj video: ALL ABOUT LIVING WITH ROTTWEILER DOGS (Veljača 2020).