Prehrana iza glatka okusa Jambe

Kao što je Jamba Juice smoothies postati sve više i više popularan, važno je razumjeti jesu li oni dobri za vaše zdravlje ili ne. Budite sigurni da vrednujete vlakno, kalcij, protein i vitamin i mineralni sadržaj ovih smoothija prije nego ih odaberete za vas i vašu obitelj.

Sadržaj vlakana

Jedna od najvažnijih komponenti Jamie Juice smoothies je voće sadržano u proizvodu. Dok voće ima nekoliko važnih prednosti, jedna od njihovih glavnih sastojaka je vlakno. Otkriveno je da je vlakna bitna za niz razloga. Visoka potrošnja vlakana može dovesti do osjećaja sitosti, čime bi se spriječilo grickanje između obroka i uklanjanje prekomjernog unosa kalorija. Osim toga, dijetalna vlakna mogu spriječiti niz kroničnih zdravstvenih stanja, uključujući kardiovaskularne bolesti, moždani udar, pa čak i Alzheimerovu bolest.

Sadržaj kalcija

Jamie Juice smoothies obično sadrže mlijeko kako bi stvorili kremasto, glatko piće. Mlijeko ima brojne važne prednosti. Jedan od najvažnijih se vrti oko visokog sadržaja kalcija u mlijeku. Kalcij je prepoznat kao bitan za održavanje zuba i kostiju jakim i zdravim. Istraživanja su pokazala da pojedinci koji konzumiraju velike količine kalcija u mladoj dobi razvijaju jače kosti tijekom starenja, čime se pomaže u uklanjanju pada, slomljenih kostiju i fraktura. Kalcij je važan u održavanju vašeg zdravlja srca. Bez adekvatnog unosa kalcija, vaše će srce imati iznimno teško vrijeme održavanja redovitog otkucaja srca.

Sadržaj proteina

Mlijeko koje se nalazi u Jamie Juice smoothies također je bogato proteinima. Protein pomaže u održavanju vaših mišića jakim i toniranim. Istraživanja su pokazala da osobe s visokom mišićnom masom imaju veći metabolizam od onih s manje mišića. Stoga, uključujući odgovarajuću količinu bjelančevina u vašoj prehrani, ne samo da pomaže da vaš mišići izgledaju sjajni i tonirani, već također mogu pomoći u prevenciji dobitka na težini. Protein pomaže u održavanju vaše kose, noktiju i koži zdravim i sjajnim. Važno je zapamtiti da u nekim slučajevima možete zatražiti da se kolač proteinskog praha uključi u vašu glatku.

Vitamin i mineralni sadržaj

Plodovi u Jamie Juice smoothies bogati su brojnim vitaminima i mineralima. Kako bi se osiguralo da dobivate sve potrebne vitaminima i mineralima, svaki put kada kupite smoothie, pokušajte odabrati različite vrste voća. To će vam pružiti samo različite okuse, ali također osigurava da zadovoljavate svoje prehrambene potrebe.