Čokoladna soja mlijeka naspram regularne mliječne čokolade

Dok čokoladno mlijeko sadrži dodano šećer, obična čokolada i čokoladna sojino mlijeko bogata su raznim bitnim hranjivim tvarima. Ova dva napitka su prilično slična u prehrani. Najbolji izbor za vas - čokolada sojino mlijeko vs redovne čokoladnog mlijeka - uglavnom se temelji na želji okus, ciljevima težina upravljanja, i da li ili ne imate određene zdravstvene uvjete.

Sadržaj kalorija

Redovno čokoladno mlijeko (oko 140 kalorija ili više) po šalici, obično sadrži nešto više kalorija po porciji nego čokoladno sojino mlijeko. Sojino mlijeko soje od soje sadrži samo 120 kalorija po čaši. Ako se odlučite za Silk light chocolate soy milk, dobit ćete samo 90 kalorija po šalici, što je usporedivo s kalorijama u kravljem mlijeku i korisno ako pokušavate proliti pounds.

Usporedba proteina

Protein je neophodan za rast mišića i popravak, zdravu kontrolu tjelesne težine i pravilan rast i razvoj kod djece. Sadržaj proteina soje čokolade u odnosu na redovito čokoladno mlijeko sličan je, ali redovito čokoladno mlijeko sadrži nešto više proteina. Čokoladno kravlje mlijeko općenito daje 8 grama proteina po šalici, a svileno čokoladno mlijeko sadrži 5 grama, a svileno čokoladno mlijeko sadrži samo 3 grama proteina. 8th Kontinent verzija svjetlo soje soje sadrži 7 grama bjelančevina, što je gotovo jednako kao i redovno čokoladno mlijeko.

Iznos šećera

Redovita mlijeka čokolade i mlijeko sojinog soje sadrže dodano šećer. S izuzetkom 8th Kontinent lagano čokoladno soje mlijeko, ukupna količina šećera je slična u redovnom mliječnom čokoladnom mlijeku i čokoladnom soje. Na primjer, redovito čokoladno mlijeko često sadrži 18 grama ili više šećera po šalici. Sojino mlijeko od svile čokolade daje 17 grama šećera u svakoj šalici, a 8th Kontinentna lagana čokoladna sojino mlijeko sadrži samo 11 grama šećera po šalici.

Razmatranja za netoleranciju na laktozu

Ako ste laktoza netolerantni, čokoladno sojino mlijeko može biti bolji izbor za vas jer je mlijeko soje bez laktoze. Sojino mlijeko je također bolji izbor ako imate alergiju na mlijeko. Međutim, ako ste laktoza netolerantni, ali volite okus redovitog čokoladnog mlijeka, pokušajte Lactaid, što čini mlijeko od čokolade bez laktoze.

Rizici i prednosti soje

Soja u hrani i pićima smatra se sigurnom za većinu ljudi, prema Nacionalnom nacionalnom centru za komplementarno i integrativno zdravlje (NCCIH). Zapravo, NCCIH izvještava da konzumiranje soje dnevno može pomoći u snižavanju razine kolesterola u krvi i smanjivanju simptoma menopauze kod žena. Međutim, soja sadrži spojeve koji se nazivaju izoflavoni, koji su slični strukturi ženke hormona estrogena. Stoga neki muškarci ne smiju uzimati sojine proizvode.

Studija objavljena u 2013 Časopis American College of Nutrition pronašli su da su muškarci koji su dnevno dopunili dijetu sa 20 grama soje proteinskog praha za 14 dana imali su nešto niže razine testosterona. Međutim, količina proteina soje iz dodataka koje su uzimali bio je mnogo veći od količine proteina soje u posluživanju čokoladnog soje mlijeka. Nadalje, pregled objavljen u 2010 Plodnost i sterilnost izvještava da umjerene količine soje ingested od hrane ne utječu na razinu testosterona, nemaju nikakvog utjecaja na spermu i ne uzrokuju ženstvene učinke kod muškaraca.