Kako razgovarati s vašom djecom o odvajanju i razvodu

Mnogi roditelji koji su se razvodili podijelili su sa mnom da je njihova djeca bila najteža stvar koju su ikada trebali učiniti. Objavljivanje neće biti lako. I neće biti brza. No, idući u njega s tim dos i don'ts će vam pomoći da znate što očekivati ​​i kretati kroz iskustvo s osjetljivost i ljubav.

Kako razgovarati s vašom djecom o odvajanju i razvodu

  • Recite istinu - Vaša djeca su iznimno osjetljiva. Nemojte ih pokušavati lagati ili odbiti osnovne podatke. Istodobno, budite svjesni finih linija između odgovaranja na njihova pitanja i govorenja više nego što trebaju znati.
  • Ostanite pozitivni - Vaša će djeca uzeti svoje znakove od tebe. Učinite sve da ostanete pozitivni i optimistični, i vidjet ćete da je vaš stav zarazan. Promjene koje napravite u svom životu upravo sada možda nisu one koje vas željeli bi, ali život je avantura, a zajedno ćete iskoristiti sve od sebe.
  • Podsjećaj svoju djecu da ih bezuvjetno volite - Ovo je apsolutno kritično. Čak i ako vaša djeca ne nagovore da imaju pitanja o tome možeš li ikada pasti "iz ljubavi" s njima, izričito im reci da ćeš uvijek ih vole, bez obzira što rade, Želite da znaju da nema apsolutno ništa što bi vas moglo zaustaviti da ih ne volite!
  • Provjerite jesu li vaše aktivnosti podržale vaše riječi - Ovo je lukavo. Svi znamo da akcije govore glasnije od riječi, a nigdje u našem životu nije to istinito nego s našom djecom. Međutim, upravo sada, bolestan; i možda ćete biti iznimno teško biti strpljivi i brižljivi sa svojom djecom kad svaki vlakno vašeg bića vrišti za neki prostor da tuguje vaš gubitak. Pokušajte biti svjesni jesu li poruke koje dajete svojoj djeci sa svojim riječima u skladu s porukama koje im dajete svojim postupcima, pa čak i vašim govorom tijela. Budući da je dosljedan u tom smislu, to može značiti da se povremeno morate neko vrijeme udaljiti od svoje djece, tako da možete razvrstati svoje osjećaje i vratiti se kući s obnovljenom energijom i odlukom.
  • Budite pacijenti - Možda ćete ustanoviti da vaše dijete uvijek iznova postavlja ista pitanja. To ne znači nužno da ne objašnjavate odgovore dovoljno jasno. Djeca često moraju čuti iste informacije mnogo puta kako bi imala smisla u svojim umovima. U stvari, mnoga će djeca ponavljati ove važne razgovore, dok se odmaraju ili igraju, a znajući da imaju odgovore i ispravno slijed u svojim mislima mogu biti vrlo ohrabrujući.

Vaša djeca, s pravom, imaju puno pitanja kada im kažete o razvodu ili odvajanju. I važno je planirati naprijed, surađivati ​​s vašim bivšim osobama o tome što namjeravate reći i znati koje bi otkrivanje trebalo izbjeći.

Kako razgovarati s djecom o razvodu:

  • Nemojte govoriti negativno o drugom roditelju - Budući da ste proizvod sebe i drugog roditelja, vaša djeca neće moći odvojiti negativne riječi koje se govore o drugom roditelju s njihovih dojmova o vašim osjećajima o njima. Tako gnjevno kao što se sada osjećate prema drugom roditelju, sjetite se da će ga kritizirati ispred vaše djece osjetiti njima, bilo podsvjesno ili svjesno, kao da ih kritizirate kao pojedince, a ne samo na druge roditelje, s kojima možete biti legitimno ljuti.
  • Nemojte mijenjati predmet ili izbjeći razgovor - Poštuj potrebu vašeg djeteta da raspravi njihova pitanja. To je prirodno i ne treba izbjegavati niti obeshrabriti. Osim toga, možda ćete ustanoviti da će vaša djeca opet i iznova postavljati određena pitanja. Pokušajte se suosjećati s njihovom potrebom da se upoznate s onoliko detaljima koliko mogu i budite strpljivi kada vam se približe is istim pitanjima o kojima ste jučer raspravljali.
  • Nemoj dijeliti neprikladne pojedinosti - Poštujte da vaša djeca ne trebaju - i ne bi trebala biti privržena - specifičnim pojedinostima koji vode do vašeg raskida. Zadržite te pojedinosti kada odgovarate na njihova pitanja. Osim toga, ako smatrate da vas tjeraju za više informacija nego što ste spremni podijeliti, izravno reći svojoj djeci da su neki od tih detalja za odrasle u prirodi, a dok želite odgovoriti na sva njihova pitanja, postoje neke pojedinosti koje nećete razgovarati.
  • Nemojte očekivati ​​da će vaše dijete uzeti stranu - Lijepo je imati osobe oko vas koji se slažu s vama i podržavaju vaše odluke i akcije. Međutim, ta podrška nije ona koju vaša djeca trebaju popuniti. Spremite to za svoje prijateljstvo odraslih. Ne zaboravite da se ne radi o uzimanju strana. Bez obzira na to kako krivo osjećate ponašanje i odluke vašeg ex-a, vaše će dijete - još jedna razina - i dalje željeti imati odnos s njim ili njom, a možete poduprijeti svoje dijete podržavanjem te stalne veze.
  • Nemojte razgovarati o podršci za djecu - Konačno, podrška za djecu je zabrinutost za odrasle. Vaša djeca nemaju kontrolu nad time i kada će doći do čekova za podršku djetetu, stoga ih poštujte u pojedinostima kada kasni ili nedostaju čekovi za podršku vašeg djeteta. Imajte na umu da je vaša djeca najvjerojatnije već svjesna nedostataka vašeg exa u tom smislu, a prema vani ga optužuju ispred svoje djece samo će ih učiniti nepotrebno odgovornima za ovu odraslu materiju.

Gledaj video: BRAČNO ZAJEDNIŠTVO - 10. Problem žene -1. , Pomoćnica ili. , (Travanj 2020).