Skupite ruke s tricepskim kovrčama

Ako želite pokušati skupljati ruke, možda biste pokušali napraviti tricepove kovrče. Općenito, kovrče su vježbe za vježbanje tjelesne težine koje se fokusiraju na vaš tricepni mišić u svrhu razvoja atributa kao što su izdržljivost, definicija, veličina, snaga, pa čak i samopoštovanje. Tritice su tvoje velike mišiće na stražnjoj strani nadlaktica. Svaki put kada budete uspješni u produljenju lakta, to vam može zahvaliti vašem tricepskom mišiću. Tricep kovrče usredotočuju se ne samo na izgradnju tricepnih mišića, već i na njihovo toniranje. Dobar dio ove vježbe je da možete jednostavno sjesti ili stajati, bez obzira na to što želite.

Postupak

Da biste napravili odgovarajuće tricepske kovrče, uhvatite bućicu u jednoj ruci i postavite ruku pod kutom od 45 stupnjeva. Proširite ruku koja drži bućicu iznad glave. Iz tog položaja, ispružite ruku prema dolje tako da se spušta iza glave. Slijedite to, produžavajući ruku natrag gore, ali ne sve na putu, samo oko sedam osmina puta. Možete učiniti što više od tih ponavljanja kako se osjećate ugodno radiš bez ikakvih bolova u vašoj ruci. Jednom kada budete zadovoljni količinom ponavljanja koje ste završili za jednu ruku, onda svakako osigurajte uravnoteženi trening prebacivanjem težine bućara na drugu ruku i ponovnim postupkom s tom ratom.

Što tražiti

Činjenica da tricepka valja ispravno zahtijeva da ste svjesni kako vaše tijelo osjeća i reagira na ovaj trening, samo da znate da zapravo to ispravno radite. Vaš oblik, naročito kada prvi put počnete tricep curl kada je vaša ruka pod kutom od 45 stupnjeva, mora biti na takav način da su leđa, kao i trbušni mišići tijesni. Još jedan aspekt vaše ruke da pazite je ako ostane na mjestu: Dok širite svoju ruku gore i dolje, morate osigurati da vaše rame ostane na mjestu i da se ne okreće prema dolje. Još jedna materijalna uputa za zapamtiti je da morate vježbati te vježbe polako da stvarno radite svoj tricepni mišić; ne trčite, jer to porazi cjelokupnu svrhu ove vježbe.

Mjere opreza

Kao i kod svih vježbi, važno je prepoznati znakove upozorenja o mogućim opasnostima, tako da znate kada ste blizu ozljeđivanja. Jedna velika stvar za zapamtiti je da dobijete bućicu koja je od težine koja je prikladna za vas. Znaš da je težina prevelika ako ne uspiješ držati ramena na mjestu tijekom ove vježbe i samo se drži rotirajući dok širiš ruku. Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da, kad širite svoju ruku, nikad ne biste trebali produljiti, jer to će staviti pretjeran pritisak na rame, povećavajući rizik od ozljeda.