6 načina kako se vježbati navika

Već znate da će vas vježbanje učiniti sretnijim, zdravije i pomoći vam da dulje živite. Naravno da to zvuči sjajno, a vi ste mislili na vježbanje više, ali još uvijek ne radite ništa o tome. Zapeli ste razmišljati o vježbanju. Najbolje što možete učiniti je prestati razmišljati i početi raditi. Počni više kretati, češće. Početak je prvi korak ka stvaranju navike vježbanja. Nemojte brinuti da previše rade previše. Stvaranje treninga i vježbanje je lakše nego što mislite.
Evo kako to učiniti:
Budite sebični
Vježba, fitnes i zdravlje su sve osobne stvari. Ne morate raditi rutinu rada samo zato što je popularna. Ne morate se trčati samo zato što vaši prijatelji trče. Fitness bi trebao biti zabavno. Saznajte koje vrste tjelesne aktivnosti uživate i činite to češće. To bi moglo biti planinarenje ili biciklizam, trening snage ili joge. Možete uživati ​​u svim tim stvarima, što je sjajno. Sada izađite i napravite ih na dosljednoj osnovi.
Ostanite jednostavni
Biti zdrav i aktivan ne zahtijeva članstvo u teretanu, skupu opremu, osobni trener ili prehrambene dodatke. Ne prekomplicirajte tjelovježbu, umjesto toga držite stvari jednostavno. Možete vježbati tjelesne težine i joge bilo gdje, bilo kada. Šetnja ili trčanje ne košta ništa. A ako ste željeli neku opremu, niz bućica i konopac za skok omogućuju beskrajne mogućnosti za treniranje krugova. Ako vam nije potrebna teretana, moći ćete ukloniti izgovor "Nisam je napravio u teretani".
Posjedovati ga
Morate preuzeti kontrolu nad svojim postupcima i odlučiti da budu zdravi. Ako to ne učinite, aktivno se odlučite za nezdravost. Nitko to ne želi. Zato preuzmite odgovornost za svoje navike u zdravstvu, prehrani i vježbanju. Morate ga posjedovati. Ako se boriš sa svojim odlukama ili se preskačete na vježbanje, zatražite pomoć prijatelja i obitelji. Pridružite se pokretnoj grupi ili vježbanju s partnerom za treniranje. Izazovite cijelu obitelj kako bi zdravo i preuređivala hranu koja se nalazi u kući. Zdrav izbor je jednostavan izbor. Prije nego što to znate, zdrava neće biti izbor, ona će postati dio vašeg životnog stila.
Prijava
Rasporedite vrijeme za sjedenje sa sobom, prijateljem ili članom obitelji kako biste razgovarali o svojim navikama vježbanja. Možda je prvi dan svakog mjeseca, ili posljednjeg. "Kada" nije važan dio sve dok vam se to dogodi. Donesite kontrolni popis pitanja: Jeste li pratili svoje vježbe? Napravljate li? Kako se osjećaš? Što biste mogli učiniti bolje ili drugačije? S čime se boriš? Ova vrsta sastanka pomoći će vam da budete odgovorni. Također će vam pomoći da procijenite svoj napredak i zadržite vas na putu prema ostvarivanju vaših ciljeva.
Živi
Nemojte misliti na vježbu kao posao. Umjesto toga razmislite o tome bitnom za vaš opstanak. Ne možete živjeti bez hrane i ne možete živjeti bez vježbanja. To je nužnost koja će vaš život učiniti boljima. Nakon što prihvatite da kao činjenica, fitilj fitness će biti navika nije gnjavaža.

Gledaj video: Magnetski privlače siromaštvo, bolest i nesreću: Oslobodite se odmah ovih kućnih navika! (Travanj 2020).