Pagan i Wiccan tetovaže

Paganske i Wiccanske tradicije bogate su zanimljivim simbolizmom koji nadahnjuju tetovaže koje imaju dubok smisao za nositelja. Evo popisa poganskih i Wiccan tattoo ideja da biste započeli s nekim tjelesnim umetcima koji su vam i lijepi i značajni.

Pentagram

Slika [email protected] Slika ljubaznošću [email protected]

Obično okruľen, peterokutna zvijezda poznata kao pentakl ili pentagram predstavlja zemlju, vodu, zrak, vatru i duh. Ona služi kao simbol Wiccanske vjere.

Krug oko pentagrama predstavlja zaštitu i uvijek mijenjajući, vječni krug života i prirode. Kao neprekinuta crta, krug također klima glavama idejama vječnosti i beskonačnosti.

Wiccani uvijek prikazuju pentagramove, a ne upadnu. To je zato što je potonji sigil Bafhometa u sotonizmu. Stoga, ako se odlučite za tetoviranje Wiccan pentagramom, apsolutno je važno osigurati da vaš pentagram bude ispravno postavljen.

Pentagram u ranoj kršćanstvu također je prikazao pet rana Isusa. Pentagram je također zajednički motiv slobodnog zidarstva.

Triquetra

Slika ljubaznošću Wendy Farat @ Flickr. Slika ljubaznošću Wendy Farat @Flickr

Fist koji je otkrio na drevnim pjesmama u sjevernoj Europi, triquetra se pripisuje poganskim i drugim raznovrsnim korijenima, ali se općenito smatra keltskim simbolom. To je lijepa zaplet s tri latice - latica kao simbol božice.

Simbolika triquetra proširila se na bilo koju kombinaciju tri elementa, poput prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Triquetra dizajni čine nove izbore za sestre i druge članove obitelji. U Irskoj, ovaj graciozni trostruki čvor ima obećanje o ljubavi, časti i zaštiti; često je urezan na prstenove, privjeske za ogrlicu i druge nakit. U kršćanstvu, triquetra simbolizira Sveti Trojstvo: Oca, Sina i Duha Svetoga. U poganstvu, triquetra obično predstavlja Majku, Maiden i Crone.

zmajevi

Slika CC Micael tetovaža @ Flickr. Slika CC Micael tetovaža @ Flickr

Plemenita u mnogim kulturama, vjeruje se da zmajevi drže mudrost zemlje i smatraju se najmoćnijim i najsretnijim od svih stvorenja u folkloru.

Uobičajeni oblik Wicca je Draconic Wicca, koji spaja Wiccanu s Dragon Magickom. Slično kao što poziva pomoćnika bogova i božica, Dragon Magick izaziva moć bilo koje od različitih zmajskih ličnosti koje broje u stotinama; izbor jednog ovisi o željenom rezultatu. Na primjer, možete zatražiti pomoć Crvenog zmaja, koji je božica svih zmajeva, a time i najmagicinskija.

Zmaj tetovaže su i dalje jedna od najdražih mitskih dizajna. Naći ćete mnogo inspiracija na internetu i u portfeljima tattoo umjetnika.

Bogovi i božice

Slika ljubaznošću wellcoa @ Flickr. Slika ljubaznošću wellcoa @ Flick

Poganska vjera slavi tisuće bogova i božica koje se mogu prikazati u simboličnom dizajnu tetovaža. Mnogi Wiccani traže određeni panteon ili božanstvo koje bi moglo biti grčkog, hinduskog, kineskog, rimskog ili keltskog podrijetla.

Ako je bog izbor, to je obično rogat poput Pan, koji utjelovljuje sve aspekte muškosti i seksualnosti. Žene često odabiru prikaz trostruke božice ili Majke.

Mnogi bogovi i božice čine izvrsne izbore, a čak možete posuditi i spojiti njihove likove kako biste stvorili dizajn koji odgovara vašoj osobnosti. Na primjer, Epona je keltski božica konja povezana s plodnosti, dok je Leno keltsko bolesničko bog. Možete odabrati jedan, oboje ili kombinirani dizajn kako biste simbolizirali svoje napore prema reproduktivnom zdravlju ili želji za zdravom bebom.

Za najrelevantnije tetovaže, istraživanje i povezivanje s bogom ili božicom koja je najprikladnija za vaše osobne potrebe, situaciju i vrijednosti.

Nebeski

Slika ljubazno dirtyprettythings @ Flickr

Sunce, mjesec i zvijezde čine privlačan New Age izjavu. Da biste usmjerili energiju ili potaknuli meditaciju, nebeska tetovaža je atraktivan izbor. Postavite ovu vrstu dizajna gdje god je možete vidjeti, kao što je unutarnja ruka, noga ili gležanj i imat ćete korisnu žarišnu točku za molitvu, pjevanje ili jednostavno svakodnevno nadahnuće. Mjesni bogovi i božice - ili oni povezani s čarobnjaštvom, kao što su drevne božice Hecate ili Isis - također su prikladne, popularne odluke. Prikazan je u dizajnu kamiona s zvijezdama i zrnastim lancem, što čini prekrasnu tetovažu u obliku nakita koje bi bilo koja Wiccana dama bila ponosna nositi. Replikirajte ovaj stil u ruci tetovaže s robom i narukvicama i imat ćete dodir čarobnjaka na dohvat ruke.

Gledaj video: Najbolje ideje za tatu i pagan Wiccana (Travanj 2020).