Uvod u stroj za produženje noge

Stroj za proširenje nogu je dio opreme koja je najbolje klasificirana kao vrsta vježbanja treninga otpora. Strojevi za proširenje nogu dolaze u svim oblicima i veličinama budući da ih proizvode vrlo malo različitih proizvođača. Nogometna oprema ima povijest koja je relativno mlada: može se pratiti tek od 1950-ih s Jackom LaLanne i Haroldom Zinkinom. Ako danas idete u teretanu ili sobu za težinu, trebali biste vidjeti tu prilično uobičajenu opremu za vježbanje. Važno je zapamtiti da, iako se stroj za produživanje nogu cilja nogama, ne smije se smatrati ukupnom vježbom za noge, što se smatra jedino preprekom za podizanje ili čučanjima.

Dijelovi tijela koji rade

Dio vašeg tijela koji dobiva željeni trening tijekom vježbanja ekstremiteta je mišiće vašeg mišića u vašem nogama. Budući da se prvenstveno odnosi na ovu mišićnu skupinu, stroj za produživanje nogu pruža izolirane vježbe. Quadricepsi su velika skupina mišića koji uključuju četiri glavna mišića na prednjoj strani bedara. Quadricep, kao bilješka značenja, najslabiji je i najjači mišić u cijelom ljudskom tijelu.

Pravilno i sigurno korištenje stroja za produženje noge

Kao vježba otvorenog lanca, stroj za produženje nogu postavlja nogu u slobodni pokret kao što vježbate. Neke od ovih vježbi na otvorenom lancu mogu staviti nešto na takav način da se na koljenima nazivaju sile za rezanje, čime zglobovi u vašem koljenu postaju nestabilni. Zbog neuravnoteženosti strojnog produživača stvara na vašem quadricepsu nasuprot vašim mišićima koljena, koljeno vam može biti izloženo riziku od ozljeda. Kako biste zaštitili ovu potencijalnu ozljedu, pobrinite se da se pravilno postavite na stroj za proširenje nogu. Dok sjedite na stolici stroja, postavite noge na stopala na takav način da ih vaše dlačice dodiruju samo iznad gležnjeva. Nakon toga, budite oprezni prilagodite svoje sjedalo tako da je stražnja strana vaših nogu u susjedstvu stolca stroja i tako da leđa uživa punu potporu na stražnjoj strani sjedala.

Primjeri vježbi

Nema puno više od jedne vrste vježbanja na stroju za proširenje nogu, s obzirom na to koliko je jednostavno koristiti. Uglavnom, nakon što odaberete težinu koju želite, sve što činite je sjediti na stroju s nogama ispod jastučića i vaše ruke hvatanje bočne trake. Dok izdahnite, ispružite noge u najvećoj mjeri, ali pazite da ostatak tijela ostane mirna i na mjestu. Na ovom ugovorenom položaju, pauzirajte trenutak ili dva. Udišite, smanjite težinu natrag prema dolje do prvobitnog položaja, ali pazite da ne premašite kut od 90 stupnjeva. Ponovite ovaj postupak onoliko puta koliko je udobno.

Гледай видеото: Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Travanj 2020).