Želite povećati energiju? Započnite brzi rad na radnom mjestu!

Možda ne biste trebali razmotriti istezanje u uredu kao prikladnu aktivnost za produktivnost na radnom mjestu, ali Jeremy Shore iz tvrtke StrengthtoShore.com zagovara brze poteze za povećanje energije tijekom radnog dana. Shore navodi da "sjedenje dugo vremena može uzrokovati da ključni mišići u tijelu postanu čvrsto i naposljetku slabi".
Prema Northwestern University, Shoreov stav o prisiljavanju na aktivnost na radnom mjestu je pametan. Istraživanja pokazuju da sjedeći ponašanje, kao što je dugo vrijeme na poslu, povećava rizik od onesposobljenja, pogotovo ako ste stariji od 60 godina. Održavanje aktivnog načina života ključno je za vaše zdravlje i opću dobrobit , bez obzira jeste li u teretani ili na stolu.
Zašto se protežu na poslu?
Shore tvrdi kako će se brzim poslovnim prostorima suprotstaviti učincima sjedenja dulje vrijeme i povećati vašu energiju. Prvo istezanje Shore uvodi uključuje labavljenje hip flexors, koji vam pomažu podići svoje noge na vašem midsection. Hiperviseri kuka su pričvršćeni na zdjelicu, bedra i lumbalnu kralježnicu, što znači da je njihov stupanj fleksibilnosti presudan za vašu mobilnost.
Stegnuti hip flexor
Shoreova fleksibilna elastična hip hipoteza zahtijeva preuzimanje pozicije slične "udarcu". Stavite lijevu nogu izravno ispred vašeg torza dok odmarate bedro na kraju stolca i produžite desnu nogu iza vas. Pobrinite se da je leđa okomita na tlo dok se koncentrira na održavanje leđa koljena ravno. Nemojte dopustiti koljenu da dotakne tlo. Trebali biste osjetiti kako se proteže kroz prednju gornju nogu. Držite se protežu 20 do 30 sekundi, a zatim prebacite strane.
Lats & Triceps Stretch
Istezanje vaših lica i tricepsa može se postići tako da sjedite visoko u stolici, prema Shoreu. Stavite jednu ruku iza glave, savijanje laktopa tako da pokazuje prema stropu vašeg ureda. Zatim, produžite drugu ruku iznad glave, zgrabite lakat i lagano povucite po tijelu. Ovaj će se rastegnuti mišići na stražnjoj strani ruke i dolje na stranu tijela. Duboko udahnite i zadržite se 20 do 30 sekundi prije no što prebacite strane.
Produžite mišiće
Sjednite ravno u stolac kako biste preuzeli pravilnu poziciju da biste protežu mišiće u vratu. Uhvatite jednu stranu stolice s bilo kojom rukom. Ispružite uho nasuprot ruku za prihvate prema ramenima. Trebali biste osjetiti lagani potez u vratu. Možete dodati više pritiska na istezanje tako da stavite suprotnu ruku na vrh glave i lagano povucite. Shore vas podsjeća da duboko dišete. Držite se protežu 20 do 30 sekundi, a zatim prebacite strane.
Poboljšajte svoju dugovječnost
Jednostavni dijelovi preporučeni od strane Shore će vam donijeti manje vremena za završetak od kratkog petminutnog pauze za kavu. Dakle, sljedeći put kada vam je potrebna brza pauza od svakodnevnog mljevenja, ne zaboravite uzeti par minuta lagane stanke da biste lakše disali i protežu se. To je vrijedno ulaganje vremena koje će povećati dugovječnost.

Gledaj video: Donald Scott: Electric Solar Wind | EU2016 (Veljača 2020).