4 Vježbe koje će vam pomoći osloboditi anksioznost i stres

Izrada je izvrstan način za ublažavanje anksioznosti i stresa koji svatko osjeća s vremena na vrijeme. Umjesto da spustite galon sladoleda, ili pijte svoje probleme, odvezite se u teretanu kako biste se očistili. Ako imate prijatelja koji je dobar slušatelj, zamolite ga da dođe s vama kako biste mogli razgovarati dok vježbate.

1. vježba na vrećicu za udaranje

Jedna od najboljih vježbi za ublažavanje stresa udaranje je teška vreća za udaranje. Prije no što se vježbate na vrećici, zategnite trake i ruke za zaštitu. Upotrijebite par rukavica vrećica ili rukavica za boks, ali nemojte udarati u vrećicu bez ikakvih rukavica ili možete oštetiti rukavice.

Proširite ruke nekoliko minuta, a zatim pristupite vrećici. Većina vrećica su malo tvrđa na dnu, tako da samo pogodite srednju trećinu vrećice ili ćete zametnuti jedan zglob. Možete izvući svoje frustracije udarajući vrećicu onoliko dugo koliko vam se to sviđa, no dobro je odmoriti se između valova ljutnje. Na primjer, udarite vrećicu tri minute, a zatim odmarajte još tri minute. Jednom oslobodite dio stresa, popijte vodu i odmori se.

2. Vlak s utezima

Dizanje utega nije samo dobar način za ublažavanje tjeskobe i stresa, nego je dobro za vaše zdravlje i samopoštovanje. Iako možda niste u najboljem raspoloženju, morate i dalje paziti kada podignete težine. Stoga pazite da to više ne učinite. Izvršite različite vježbe gornjeg i donjeg dijela tijela, kao što su klupne preše, bućice i kovrčave nogu kako biste poboljšali raspoloženje. Kad se počnete gnjaviti, nazovite ga danom i krenite kući za odmor.

3. Učinite nešto kardio

Malo vježbi oslobađaju stres poput kardio, tako da udarite cestom na brzu vožnju ili umjesto toga koristite stacionarni bicikl. Ako ste sami na putu, provjerite da vaše teške misli ne ometaju vašu svijest o takvim preprekama kao što su vozila, rupe ili zalutale životinje. Trčite teško nekoliko minuta, a zatim trčite ili prošetajte neko vrijeme da pustite brzinu otkucaja srca. Nakon što se bolje osjećate, okrenite se i krenite kući, a samo se hodite dio puta ako se osjećate malo iscrpljeno.

4. Igrajte sport

Ako ste član teretane ili zdravstvenog kluba, pokušajte se uklopiti u natjecateljsku utakmicu za košarku ili košarku. Dok ne želite otjerati svoju bijes na nevinog promatrača, još uvijek možete podići snagu pokušavajući pobijediti i osvojiti veliku pobjedu. Probudite se cijelim dvorom tijekom igara i uskoro biste se počeli osjećati malo bolje. Pobrinite se da se ispričate zbog nekog pretjerano agresivnog ponašanja, tako da možete ući u drugu igračicu kada ga trebate.

Gledaj video: L&Z yoga: Vežbe protiv depresije (Travanj 2020).