7 najboljih strojeva za vježbanje u teretani za stručnjake

Ako postoji jedna stvar koja odvaja novinare od terena, to je njihov izbor opreme za vježbanje. Većina stručnjaka troši svoje vrijeme teško udaranje slobodnih utega, a noobovi troše svoje vrijeme strojevima. Međutim, postoji nekoliko strojeva koji bi čak i stručnjaci trebali probati ako žele maksimalno povećati svoje vježbanje.

Veslanje

Veslanje je vezano uz plivanje za "najbolje kardio vježbanje", ali je također izvrsno za razvoj snage u leđima mišića lanca (leđa, donjeg dijela leđa, glute, loza i teladi), ramena i ruku.

Lat pull-down stroj

Pull-Downovi su među najučinkovitijim vježbama za uključivanje latissimus dorsi mišića u gornjem leđima. Stroj za povlačenje pruža vam širok raspon vježbi koje možete isprobati (široki zahvat, usko držanje, uobičajeni zahvat, podmukli, jednoručni itd.) Umjesto Pull-Ups ili Chin-Ups.

Vodoravno sjedalo za noge

Umjesto da udarite čučnjeve, prebacite se i pustite na ovaj stroj. Pravilno se koristi, ovaj stroj može učinkovito raditi svaki mišić u nogama. Promijenit će smjer kretanja (vodoravna umjesto vertikalne ravnine kretanja) i smanjiti deformaciju donjeg dijela leđa.

Kabelski stroj

Ako imate dovoljno sreće da imate kabelski sve-u-jednom kabel, iskoristite to! Cable Curls su učinkovitiji od redovitih Curls zbog kontinuirane napetosti na mišiće. Isto vrijedi i za Cable Pushdowns - oni su učinkovitiji od Skull Crushers ili Kickbacks. Kabelski strojevi nude široku paletu mogućnosti vježbanja koje će vaše mišiće zadržati kroz cijeli raspon pokreta.

Stroj za podizanje nogu

Ovo nije toliko stroj za vježbanje kao stalak gdje možete držati ručke i poduprijeti svoju težinu na podstavljenim jastucima lakta. Vješanje nogu podiže je nevjerojatno za vaše mišiće jezgre i kuka. Možete raditi ravna ekstenzija, podizanje koljena i čitav niz vježbi kako biste uništili kormilar, strane i kukove.

Stroj za proširenje nogu

Budimo jasni: proširenja nogu su ne najučinkovitija opcija za vježbanje. Oni stavljaju sve naprezanje na vaš koljeno zglob bez angažiranja mišića bedra (četvero) učinkovito. Međutim, to je savršen "finiser" za intenzivnu vježbu nogu. Nakon što ste učinili sve squats, pluća, i noge preše možete obraditi, završiti s par skupa Leg proširenja. Kontinuirana napetost mišića nogu učinit će ubojini završetak rada, čak i ako koristite manje težine.

Stroj za zakivanje

Leg Curls su manje učinkoviti rođak za Deadlifts, ali oni mogu biti dobar izbor ako vam leđa daje vam nevolje. Mrtvi limovi i otvrdnuti neravnopravni mrtvaci učinkovito se bave vašim nižim mišićima na leđima kad su pogodili vaše glute i loza. Međutim, oni također mogu naprezati donju leđinu (čak i ako imate pravilno držanje tijela). Stroj za zakvačivanje nogu vam daje način za treniranje vaših loza, dok vam kralježnicu daje pauzu.

Ovo su samo strojeve koje biste trebali koristiti u teretani. Sve ostalo - od prsnog stroja za stroj za letenje na čučanj stroj - treba izbjegavati. Slobodni utezi su pametnija opcija i dovest će do boljeg razvoja mišića u cjelini.

Gledaj video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Travanj 2020).