Kako poboljšati komunikaciju u vašem odnosu

Osjećate li se ikada kao da vam vaš partner stvarno ne sluša? Jeste li se morali više puta ponoviti s njim? Ili je vaš partner izrazio zabrinutost da on ili ona zapravo ne osjećaju čuti vas? Sposobnost učinkovite komunikacije s vašim partnerom je u samoj srži sretnog, zdravog i snažnog odnosa. Dakle, osjećate li se kao da se ne prepuštam partneru ili ako je vaš partner koji se ne osjeća, postoje koraci koje sada možete poduzeti kako biste poboljšali komunikaciju između vas i poboljšali svoj odnos u procesu.

1. Budite u trenu sa svojim partnerom.

Da biste uspješnije komunicirali sa svojim partnerom, prvi korak je biti istinski prisutan kada ste jedni s drugima. Drugim riječima, vrijeme je da skrenete pozornost s telefona i isključite televizor tako da se vi i vaš partner stvarno usredotočite jedni na druge i ono što izražavate. Uostalom, ako neprestano gledate telefon, gledate videozapise ili razmišljate o projektu na poslu dok pokušavate razgovarati sa svojim partnerom, ne čudi da se netko ili oboje od vas osjećaju nečuveno i nesretno. S druge strane, zalaganje za bitak u trenutku kada ste zajedno i oslobađanje od ometanja i prekida može odmah pomoći u jačanju vaše veze i komunikacije s drugima.

2. Obratite pozornost na više od riječi.

Ako želite poboljšati komunikaciju s partnerom, važno je također obratiti pozornost na ne samo ono što vaš partner kaže, već kako to govori.

Na primjer, koji je njegov govor tijela? Jesu li mu ruke prekrižene? Koji je njegov ton kada razgovara s tobom? Zvuči li dobro ili pozitivno ili uzrujana i frustrirana? Kada vam je cilj unaprijediti komunikaciju s partnerom, obratite pozornost na to kako ga on ili ona izražava, što vam može pomoći da vas dodatno potakne da shvatite što je uistinu njegovo mišljenje.

3. Prestani prekidati svog partnera.

Dodatna ključna komponenta za poboljšanje komunikacije u vezi je suzdržati se od prekidanja jedni druge. Zapravo, ako obično izrežete svog partnera od sredine rečenice ili se skloni pronaći skakanje s vlastitim mislima, idejama i prijedlozima prije nego što vaš partner ima priliku završiti, nijedna od vas neće se doista čuti. Međutim, ako dopustite partneru da odvoji vrijeme da bi u potpunosti izrazio i dovršio svoje misli i pričekao da završi prije izrade odgovora, moći ćete imati pravi razgovor jedan s drugim. Jednom riječju, vrijeme je da se prestanete razgovarati i početi slušati umjesto toga.

4. Radite na svojim vještinama slušanja.

Govoreći o slušanju, još jedan ključni način da poboljšate komunikaciju s partnerom jest da odvojite trenutak prije nego što odgovorite svom partneru kako biste u potpunosti shvatili što vam je rečeno. Ne biste se trebali bojati preformulirati, ponovno artikulirati i postavljati pitanja o onome što je on ili ona izrazila, tako da bolje razumijete svog partnera. Drugim riječima, budite sigurni da ste vi i vaš partner na istoj stranici mogu pomoći u sprečavanju mnogih borbi, nesporazuma i miješanja u budućnosti.

Jednom riječju, ako niste sigurni u nešto što je vaš partner izrazio, jasno je u vašem najboljem interesu da odvojite vrijeme kako biste to pojasnili.

5. Otvorite se svom partneru.

Još jedan korak prema poboljšanju vaše komunikacije u vašem odnosu je da budete otvoreni i iskreni sa svojim partnerom. Zapravo, otvaranje vašem partneru i sposobnost potpunog izražavanja nade, snova i strahova u središtu je učinkovite komunikacije. A ako niste spremni ili ne mogu reći što je uistinu na vašem umu, tada će vaš odnos ostati na površnoj razini, jer zatvarate svog partnera i postavljate zidove između vas dvoje. Međutim, kada donesete odluku da budete otvoreni, otvoreni i emocionalno ranjivi, vaša komunikacija i veza s partnerom poboljšat će se zajedno s vezom koju podijelite.

Gledaj video: Nora Kalapati - Branimir Maslov: Kako poboljšati vaš partnerski odnos pomoću energije? (Ožujak 2020).