5 ukusnih grickalica s niskom potrošnjom kalorija za danas

Bilo da ste kod kuće, na poslu ili u pokretu, niskokalorični zalogaje mogu vam pomoći pri svakom osjećanju gladi. Popularni zalogaje poput kolačića, slatkiša i krumpira mogu biti ukusni i punjeni, ali također sadrže vrlo malo hranjivih tvari. Osim njihovog nutritivnog nedostatka, oni su također pakirani s kalorijama i mastima koji vam mogu povećati težinu. Sljedeći put kada budete gladni između jela, odaberite bilo koji od ovih ukusnih niskokaloričnih zalogaja za hranjivim pick-me-upom.

1. Protein barovi

Kada se nađete kako se poslije podne poskliznete glavom, možda biste htjeli doći do proteinskog trakta za svježu energiju. Protein je hranjiva tvar koja stimulira aktivnost i budnost u mozgu pa što je bolji način da se osvježite nego jesti snack obogaćen proteinima? Međutim, nisu sve proteinske šipke napravljene jednake. Zapravo, mnoge proteinske šipke zapravo su samo kaloričnate bombonice u zdravom prerušenju. Ono što možete učiniti je pažljivo provjeriti oznake prilikom kupovine. Proteinska šipka koju kupujete trebala bi biti vrlo niska u masti i šećeru, ali visoko u bjelančevinama.

2. Tvrde kuhane jaja

Jaja su još jedan veliki izvor proteina. Osim proteina, jaja također sadrže mnoge druge hranjive tvari koje su korisne za vaše zdravlje. Neki od vitamina koji se mogu naći u jajetu su vitamini A, E, D i B vitamini. Jaja su također bogata mineralima željeza, kalcija, joda, cinka i selena. Jaja su također vrlo niska u kalorijama. Svako jaje obično sadrži više od 76 kalorija. Ove prednosti, kao i činjenica da se oni lako pripremaju, čine tvrdo kuhana jaja idealnim zdravo jelo.

3. Rezana pileća prsa

Rezane pileće dojke su još jedan ukusni i niskokalorični snack koji možete napraviti. Da biste zadržali ovu malu masnoću, kupite bezdene pileće dojke koje su uklonile kožu. Pomiješajte kriške nekoliko sati prije roštanja ili kuhanja. Tražite ideju marinade? Što je s nekim umakom od Tabasca, prahom češnjaka, crnom paprom i prahom luka? Za malo talijanskog okusa, kombinirajte talijanske biljke poput rucule, bosiljka, draguna i ružmarina s nekim pirjanim rajčicama. Rashladite kuhane pileće kriške i jedite ih hladno za ukusni zalogaj.

4. Non-Fat Jogurt

Ako ste navikli uživati ​​u laganim obrocima koji uključuju kremu, sladoled ili mlijeko, onda je bezalkoholni jogurt idealan mali kalorijski zalogaj za vas. Nonfat jogurt je također dobar izbor ako ste laktoza netolerantni. Osim što je dobar izvor kalcija i bjelančevina, nefatni jogurt također promiče zdrav gastrointestinalni sustav i sprječava stanja poput proljeva. Jogurt je također poznat po tome što sadrži dobre bakterije, što je neophodno za zdravlje zvuka. Prilikom odabira robne marelice jogurta, pokušajte izbjeći one koji sadrže dodatni voće ili granu jer to može dodati kalorije.

5. Glatke voće

Voćni smoothie je još jedan brz, pristupačan i zdrav zalogaj koji možete napraviti sami. Sve što vam treba je miješalica, nekoliko kockica leda i nekoliko plodova po vlastitom izboru. Također možete dodati neki protein u prahu ako želite izgorjeti neke dodatne masnoće. Pokušajte koristiti voće koje se u sezoni za malo raznolikosti.