Šljiva Curculio

Conotrachelus nenuphar

Biljke domaćina:

Na usjevima: Šljive, breskve, jabuke i mnoga druga voćna stabla

Gdje Pronađeno:

Većina Sjeverne Amerike

Opis:

Mala, smeđeg smeđeg bubuljica od šaška do duljine od četvrtine inča (6 mm) s šiljcima na njihovim zaobljenim leđima i prepoznatljivim dugim kljunovima ili njušcima. Preurućeno odrasle osobe iznenada se pojavljuju sredinom proljeća, kada su jabuke u srednjoj sezoni u cvatu. Nađu svoj put cvjetanju i nezrelom plodovima, koji jedu dok pronalaze mate. Ženke zatim ležaju jajašca u plodovima i izrezuju polukružni ožiljak u plodu, tako da ličinke imaju mjesta za rast. Voće koje izgledaju kao da su probušene noktom posjetili su curculios.

Šteta:

Uzgoj ličinke ne može trajati dugo u jabukama, jer širenje jabuka gura tako teško na ličinke koje se ne mogu hraniti. Plum curculio ličinke imaju puno više uspjeha u šljivama, breskama i drugim mekšim plodovima. Hranjenje Curculio i polaganje jaja često postaju polazišta za gljivične bolesti.

Sprječavanje problema:

Uzgoj raznolikosti biljaka i održavanje staništa za ptice mogu zadržati populaciju da se izbaci iz kontrole. Dopuštajući peradi da krmivo pod voćnim stablima može suzbiti šljive curculios, previše.

Upravljanje eksplozijama:

Otprilike vremena, jabuke kapaju latice, izlaze u hladnom jutru, šire listove ispod voćnih stabala i tresti sve udove koje možete odstraniti curculios. Prikupljeni uzorci mogu se utopiti u kantu sapunice.