Korištenje i pohranjivanje kulinarskog bilja

Ponekad vaše ljekovito bilje izgleda tako sjajno, zaboravljate da imaju i tona uporabe. Kako biste bili sigurni da ćete ih najviše iskoristiti, upotrijebite ih svježe i spremite ono što je ostalo. Općenito, žetva bilja nakon rosa je isparila na sunčanih dana ili kada su biljke osušene nakon kišnog dana. Isperite ljekovito bilje prije nego što ih upotrijebite kratkim pranjima i temeljito sušite na papirnatim ručnicima. Slijedite ovo pravilo: Koristite polovicu suhe bilje kao svježa trava u receptu. Možete pronaći recepte u Living with Herbs i Bilje u cvatu , obojica Jo Ann Gardner.

"Genovese" bazilika je izvrsna za salate i pesto, odrezati lišće preko jaja, sira i tjestenina, koristite pesto za juhe, tjesteninu i lonce, a ostavlja i cvjetnice čine sjajne svježe bukete. (rezanje ostavlja brzine sušenja i čuva boju i okus), te se raspršuje da se osuši na neprekinutoj pločici kolačića, stavite u toplu pećnicu (ne toplija od 150 stupnjeva F) sve dok ne postane crispyd ry. previsoka: to je da ih osušite, a ne kuhate. Za mikrovalove, širite bilje između papirnatih ručnika i zagrijavajte dvije minute ili dok ne hrskavice. Okus mirisa limuna od matičnjaka je savršen za okus vrućih čajeva i ledenih napitaka. Koristite u maslacu od limuna za ribu ili u žele s biljkama s limunovim sokom. Držač: Objesite dugačke korice naopako od svjetlosti do sušenja na zraku.

Sam ili pomiješan s matičnjakom od limuna, raznovrsna ananasa čini dobar probavni čaj. Koristite se kao jela od jestivih ukrasa na desertima ili u bilju s bazom od jabučnog soka. Održavanje: Nastavite kao kod bosiljka. U velikom listi bosiljka razvaljajte raznobojni Alaskin pupoljak cvijeća i izrezajte škare kako biste napravili biljne konfete za salate, kajgana i svježe rajčice. Staklo cvijeće s dabs od piletine, tune, ili salata od jaja.Storage: Nemojte suho. Očuvajte nasturtium okus u biljnom octa.

Peršin je fino svjež okus. Fino ga isjeckajte u omelete i salate; napraviti pesto od peršina. Spread pesto na odrezak prije broiling; Koristite u biljnom maslacu za ribu. Skladištenje: Nastavite kao kod bosiljka. Koristite grančice od limuna u čaju, biljni maslac za ribu, dodajte sokove za preljev za pileće salate ili mliječ s biljem s voćnim sokom. Povucite lišće da biste ih koristili u tijestu peradi.

Više o čuvanju i korištenju bilja

Za više informacija o korištenju i pohranjivanju bilja, posjetite našu sestru stranicu VegetableGardener.com.

Gledaj video: Praktična žena - Saveti za kovrdžavu kosu - Jelena iz grupe Zana (Travanj 2020).