Kako napraviti Cable Woodchop

Drvosječa drva je velika vježba koja usmjerava oblique i druge abdominalne mišiće. Prilikom izvođenja ove vježbe provjerite je li oprema ispravno postavljena kako bi spriječila ozljede i postizali optimalne rezultate. Jednom kad osnovni oblik ove vježbe postane previše jednostavan, zatvorite oči kako bi ova jednostavna vježba bila još zahtjevnija.

O kabelskom drvetu

Drvosječa drva je velika vježba koja jača trbušne i kosi mišiće, kao i mišiće u rukama. Jačanje ovih mišića ne samo da je važno za stabilizaciju donjeg dijela leđa, nego također može poboljšati mišićnu masu čime se povećava kalorična opeklina i pomaže vam postići veći gubitak težine. Za najbolje rezultate s ovom vježbom pronađite kabelski stroj koji je u ispravnom stanju. Kabelski stroj je dio snage trening opreme koja se sastoji od raznih utega postavljen na koloturnik sustav s rukama koje se mogu podesiti na različite visine. Ako nikada niste koristili neki od ovih strojeva, pitajte prijatelja ili člana tereta za brzu vožnju strojem.

Postavljanje tijela za kabelsku šupljinu

Prije izvođenja kabelskog drvoreza, važno je da uređaj dobijete na pravilan položaj. Pokrenite pomicanjem desne ručice kabelskog stroja na kut koji je otprilike trideset stupnjeva od poda. Držite ručku u obje ruke dok je leđa okrenuta prema kabelskom stroju. Stajati visoko, s nogama razmaknutim od jedne noge i prstima koji pokazuju prema naprijed. Dopustite da se torzo okreće prema dolje i udesno, u smjeru prema dolje okrenutoj ruci kabelskog stroja. Pazite da je težina postavljena na odgovarajuću razinu za trenutnu snagu i sposobnost.

Izvođenje kabelske šupljine

Sada kad ste vi i kabelski stroj u ispravnom položaju, možete početi izvoditi kabelsku šinu. Počnite uzimati nekoliko dubokih udisaja. Dok izdišete svoj sljedeći dah upotrijebite jezgrene mišiće i mišiće u vašim rukama da podignete desni upravljač preko i ispred vašeg tijela, dovodeći ga kraj lijevog uha. Dok vam noge i donji dio tijela trebaju biti okrenuti prema naprijed, vaš torzo sada treba biti zakrivljen ulijevo. Pažljivo spustite upravljačku ploču natrag u početni položaj i izvršite ovaj manevir još deset puta prije kratkog prekida. Učinite još dva seta od deset ponavljanja drvoreza kabela prije prelaska na drugu stranu.

Povećanje intenziteta kabelske šupljine

Drvosječa drva je velika vježba ako upravo počnete rutinu treninga snage. Jednom kad osnovni oblik ove vježbe postane previše jednostavan, svakako promijenite to kako biste nastavili vidjeti rezultate. Jedan odličan, jednostavan način za povećanje intenziteta kabelskog drvosječa jednostavno je zatvaranjem očiju. Zatvaranje vaših očiju prisiljava jezgre mišića na rad više, čime se povećava intenzitet vježbe.