Prednosti glikolne kiseline kože

Glikolna kiselina široko je promiskana kao sastojak za njegu kože koji se učinkovito bavi pitanjima kao što su dosadni izgled, bore, prištiće, miteseri, linije i mazljivost. To je jedna od novijih inovacija proizvoda koja će pogoditi prizor za njegu kože, a ako je njegova popularnost indikator, ne ide nikamo ni u jednom trenutku.

Što je glikolna kiselina?

U najranijoj inkarnaciji, glikolna kiselina je potpuno prirodni sastojak izveden iz šećerne trske.

Ovih dana, međutim, proizvođači ga često čine sintetički. Bez obzira na metodu proizvodnje, glikolna kiselina spada u kategoriju učinkovitih aktivnih spojeva poznatih kao alfa hidroksi kiseline (AHAs). Prema stručnjaku za dermatologiju Dr. Heatheru Brannonu, ove kiseline dolaze u pet različitih tipova:

  • Glikolna kiselina, iz šećerne trske
  • Mliječna kiselina, od mlijeka
  • Limunska kiselina, od naranče i limuna
  • Kisela kiselina, od jabuka i krušaka
  • Tartarinske kiseline, od grožđa

Glikolna kiselina je najčešće korištena alfa hidroksi kiselina, zbog svoje reputacije kao jednog od najsigurnijih i najučinkovitijih. Njegove molekule su najmanji među AHAs, tako da je u mogućnosti prodrijeti u kožu bolje i lako se apsorbira.

Djeluje zapravo uništavajući veze između starih stanica kože, oslobađajući ih tako da se mogu sloug off. To bi moglo zvučati zastrašujuće i kontraproduktivno, ali zapravo je vrlo korisno.

Prednosti glikolne kiseline kože

Glikolna kiselina je eksfoliator, što znači da sigurno uklanja vanjski sloj mrtvih stanica kože.

Na taj način pomaže ubrzavanju procesa obnavljanja kože, čime se svježa, nova koža redovito nanosi na površinu kada se koristi rutinski. To može pomoći vašoj koži da izgleda mlađe i dewier, s sjaj koji proizlazi iz povećane cirkulacije i brži stanica prometa.

Ipak, mnogo je više od proizvoda protiv starenja; glikolna kiselina također pomaže olakšati obezbojenje kao što su sunčeve i dobne točke.

Može čak pomoći i koži koja je sklona miteserima, whiteheadsima i aknama, održavajući pore bez starih kože koja ih nastoji začepiti i uzrokovati probleme.

Napomena o opreznosti

Nošenje krema za sunčanje je uvijek bitno, ali je još važnije kada koristite AHA kao što je glikolna kiselina. Oni čine vašu kožu malo više osjetljiv na opekline jer je jednostavan, nov i nježan.

Osim toga, osim ako vaš estetičar, liječnik ili paketni umetak ne usmjerava drugačije, trebali biste upotrijebiti glikolnu kiselinu navečer, a ne ujutro. To vam daje vremena za rad tijekom razdoblja kada ne trebate nositi krema za sunčanje i kožu da se oporavi prije nego što se uhvatiti u koštac s novim danom.

Proizvodi s glikolnom kiselinom

Proizvodi glikolne kiseline dolaze u različitim oblicima: sredstvo za čišćenje, serum, hidratantna krema, krema za oči i piling lica, da spomenemo nekoliko.

Kada pročitate popis sastojaka, kao što biste uvijek trebali učiniti, glikolna kiselina bi se trebala pojaviti u odjeljku "aktivni sastojci", iznad punog popisa sastojaka proizvoda.

Često se pojavljuje i kao postotak. Neki stručnjaci za njegu kože smatraju da proizvodi s koncentracijom AHA manjim od 10 posto nisu dovoljno jaki da dostave punu korist glikolne kiseline, pa stoga odredite postotak.

Možete kombinirati proizvode glikolne kiseline kako bi pojačali i održavali njihove pojedinačne pogodnosti; na primjer, možete upariti 3% sredstvo za čišćenje lica s 10% -tnim serumom. Koristite kožu kao vodič.

Dobro razmatrane linije proizvoda koje se mogu kušati kod kuće uključuju Peter Thomas Roth glikolna kiselina zbirka i Reviva Labs glikolna kiselina njegu kože.

Peeling lica s glikolnom kiselinom

Peels su korak prema proizvodima koji se dnevno koriste i mogu potaknuti učinke glikolnih kiselina.

  • Peels u uredu:Piling glikolne kiseline u uredu dermatologa brz i učinkovit način za pomlađivanje kože. Dermatolozi koriste 30-40% -tnu koncentraciju glikolne kiseline i trebaju ostati na vašoj koži samo dvije do tri minute. To se često naziva "peeling ručka", jer se oni mogu lako napraviti tijekom pauze za ručak i malo zastoja.
    Dok izraz "peel" čini tretman zvučnom oštrom, to je zapravo prilično nježan. Osjećat ćeš neke trnce, ali nema gorenja, crvenila ili nelagode. Ovaj videozapis pokazuje dermatolog dr. Nealu Schultz iz New Yorka koji radi ginekološku ljusku u uredu za manje od pet minuta od početka do kraja.
  • Kućni pilingovi:Korist od korozije u uredu leži u većoj koncentraciji glikolne kiseline, što u konačnici dovodi do boljih rezultata - ali to dolazi do strmoglaženja. Ako pokušavate zgrčiti novčana jedinica i želite vidjeti kako vaša koža reagira prije nego što se izvrši na ogrebotinu u uredu, isprobajte hranu glikolne kiseline koju možete učiniti sami. Nekoliko snažnih pilinga s pristojnim postotcima glikolne kiseline uključuju Brazilian Peel, iQ Natural Glikolic Acid Peel Kit i Yeouth Glikolic Acel Peel

DIY Glycolic Acid Peel Recipes: Da ili Ne?

Pretraživanje interneta za receptima za ljuštenje lica glikolne kiseline donijet će neke opcije, no postupak u uredu ili pouzdana linija proizvoda daleko je sigurniji (i vjerojatno učinkovitiji) od pokušaja samog izradbe ljuske. DIY lica i maske imaju svoje mjesto, ali kada je riječ o kemijskom pilingu, privlačenje pokušao i istinito je više pogodan za davanje sigurnih, pouzdanih rezultata.