7 savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete prejedanje u buffeti

Svi smo bili tamo. Svaka opcija izgleda ukusnija od sljedećeg. Govorim o često obuzeta buffet restoranu. Čini se da potiču gluttony (iako neizravno) zbog njihove sve širi izbor jela sladak stavke. Moguće je da postoje zdrave, niske kalorijske opcije, ali često su malo i daleko. Osim toga, puno je teže odabrati zdravije opcije kada imate takav ogroman broj bogatih, ukusnih jela koja zovu vaše ime.
Međutim, postoje strategije koje možete zaposliti kako biste izbjegli katastrofu s kalorijama u hranu. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete prevladati okruženje vaše stvari koje je buffet. Evo nekoliko savjeta:

1. Pijte vodu

Popijte veliku čašu vode čim prijeđete u restoran, ili još bolje, prije no što krenete za nogom u objekt. To će vam pomoći napuniti želudac, ostavljajući manje prostora za hranu. Osim toga, često griješimo žeđ za gladom, što znači da smo gladniji nego što jesmo.
2. Ne idite gladni
Ako preskočite doručak, ručak ili oboje jer pokušavate "uštedjeti" za buffet večeru kasnije tijekom dana, vaš će plan vjerojatno propasti. Kada izbjegavate jesti cijeli dan, automatski se postavite zbog neuspjeha jer ćete vjerojatno prekompletizirati nekontrolirano uzimajući hranu, nakon što oči uzimaju sve ukusne opcije ispred vas. Budući da ste gladni i možda imate nizak šećer u krvi (što pojačava osjećaje gladi), vjerojatnije ćete napraviti loše izbore i jesti previše istovremeno. Visoka kalorična hrana u ogromnim količinama jednaka je pretjeranom unosu kalorija. Jedite lagane obroke tijekom dana kako bi se izbjeglo da se osjećate grubo kasnije.
3. Napunite pliticu pametno
Najprije popunite pločicu s povrćem i voćem, ostavljajući malo prostora za veću kalorijsku hranu. Postoji samo toliko prostora na tanjuru, a ako ga već imate polovicu s niskokaloričnim proizvodima za punjenje vlaknima, imat ćete manje prostora na vašem tanjuru (i u želucu) za one hranjive namirnice ,
4. Pronađite lean Protein Options
Potražite ribu na žaru ili druge plodove mora, pileća prsa bez kože i mršavih odrezaka od govedine (leđa, okrugla, noga). Također, razmislite o popunjavanju izvora proteina koji nisu životinjski, kao što su grah, leća, tofu, orašasti plodovi, sjemenke i cjelovite žitarice koje su osobito visoke u bjelančevinama, kao što je quinoa.
5. Hrana koja treba izbjegavati
Preskočite jela za večeru ako se nalazite u restoranu u kojem se poslužuju buffet u američkoj kuhinji i izbjegavajte rižu ili rezance ukoliko ste blagovaonom u kineskom buffetu. Iako nijedna od hrane nije inherentno štetna za vašu prehranu, ljudi često služe vrlo velikim količinama tih namirnica. Osim toga, ako restoran ne poslužuje cjelovite žitarice ove hrane - što obično nisu - ne dobivate mnogo prehrambenih zalogaja za vaš novac.
6. Izbjegavajte prazne kalorijske piće
Također poznat kao slatke napitke. Možete izbjeći nepotrebne dodatne kalorije naručivanjem vode, nezaslađenog čaja, sode dijete ili kave (bez dodavanja viška šećera ili kremama).
7. Odaberite Voće za desert
Često buffeti istaknuli su mnoštvo slatkiša. Međutim, možete zadovoljiti taj slatki zub za manje kalorija grabbing svježe voće nakon obroka. Voće je puno vlakana i blagotvornih hranjivih tvari, a sadržavat će znatno manje kalorija nego bilo što na desertnom stolu. Samo znajte da ćete morati tražiti voće na salatu, jer često nije na istom području poput kolača, kolača, pitea, sladoleda itd.