Je li tamna čokoladna mlijeka imala više antioksidansa?

Mislili biste da mlijeko s tamnom čokoladom ne bi samo bogato kalcijem, vitaminom D i proteinom, već da bi to bio dobar izvor antioksidansa, ali studije bi ukazivale na to da biste pogriješili.

Tamna čokolada je dobar izvor antioksidansa

Studije pokazuju da je tamna čokolada dobar izvor snažnih antioksidansa. Tamna čokolada pomaže snižavanju krvnog tlaka i može igrati ulogu u borbi protiv nekih vrsta raka. Međutim, mliječna čokolada ili tamna čokolada jesti s mlijekom nemaju te učinke.

Mlijeko smanjuje snagu antioksidansa

Istraživanja pokazuju da mlijeko za piće smanjuje učinkovitost antioksidansa u hrani bogatom antioksidantima kao što su voće, zeleni čaj i tamna čokolada. Stručnjaci vjeruju da mliječni bjelančevine djeluju s antioksidantnim fenolima koji se nalaze u tamnoj čokoladi i drugoj hrani bogatom antioksidantima, što ih čini teže za apsorpciju vašeg tijela.

Ostavite Mlijeko

Ako želite uživati ​​u antioksidativnim prednostima tamne čokolade, ostavite mlijeko i sami jesti tamnu čokoladu nekoliko sati prije nego što pijete bilo kakvo mlijeko. Pijenje tamne čokolade mlijeko može biti ukusan način da se koristi od proteina, vitamina i minerala naći u mlijeku, ali nećete imati nikakve značajne antioksidativne prednosti.

Kako iskoristiti antioksidante tamne čokolade

Tamna čokolada je bogata snažnim antioksidansima, stoga dodavanje malog iznosa na vašu prehranu može pružiti ogromne prednosti. Zapamtite da mliječna čokolada, bijela čokolada i tamna čokolada koja se jedu s mlijekom nude nekoliko antioksidativnih prednosti. Jedite tamnu čokoladu umjereno i nemojte piti mlijeko. Medicinski stručnjaci sugeriraju da biste, za maksimalno dobro zdravlje, zamijenili slatkiše u prehrani s malim dijelovima tamne čokolade.