Je li barefoot pokrenuo dobru ideju?

Možda ste čuli za bosonogi trčanje ili su ga pokušali, ali nisu sigurni ako je to dobra ideja ili je sigurna. Barefoot trčanje je kada pokrenete ili jur bez cipela, a protivnika i protivima postoje za ovu vrstu treninga. Stoga, znajući je li koračanje u bosonogi ispravno za vas važno je za sprječavanje ozljeda.

prozodija

Postoji nekoliko potencijalnih prednosti kada je u pitanju trčanje bosefoot. Prvo, pomaže u jačanju mišića u nogama. Prema Harvardovom sveučilištu, bacanje noge poboljšava snagu u vašim lukovima, što čuva vaše noge zdravo i može spriječiti pad luka. Jedna 2014. studija objavljena u časopisu Journal of Sports and Health Sciences istražila je 509 trkača i ustanovila da većina trkača kaže da su prethodne ozljede - poput koljena, gležnja, stopala, niskog leđa i ozljeda kuka - otišli nakon prebacivanja s redovitog trčanja na bosonog trčanje , Trčanje bez cipela također može olakšati vožnju bez preuzimanja dodatne težine tenisice.

Potencijalni nedostaci

Unatoč brojnim percipiranim prednostima bosonog trčanje, postoje i potencijalni nedostaci. Na primjer, trčanje bosi znači da riskirate trčati na kamenje ili druge oštre predmete koji mogu naštetiti ili smanjiti stopala. Jedan pregled iz 2013. objavljen u sportskoj medicini objavljuje da, iako bosonogi trčanje može biti korisno za neke trkače, to može povećati rizike od ozljeda kod osoba s određenim stajalištima. Sveučilište Harvard izjavljuje da ako imate tendenciju da udarite tlo s pete dok se trče, imate povećan rizik za razvoj Ahilove tendinitis kada se prebacujete od redovnog trčanja do bosonog trčanje (što zahtijeva da udarite zemlju s prednjom nogom umjesto) ,

Cipele u boji nogu

Barefoot running shoes su dostupne i mogu vam pomoći prijelaz iz redovnog trčanja u bosonogi trčanje s nižim rizikom od ranjavanje noge. Mnoge od ovih "cipela" prilično su tanke i stane na noge više poput rukavice nego cipela. Mogu vam pružiti osjećaj da se bježete, ali s više zaštite od odlaska bez cipela.

Poanta

Hoće li ili ne bismo pokrenuli bos, dobra je stvar za koju stvarno ovisi o nekoliko čimbenika, kao što je vaša staza u tijeku i gdje ćete se prikazivati. Činjenica da se barefoot trčanje pomaže smanjiti ozljede kod nekih trkača, ali može biti problematično ako udarite sa svojim potpeticama dok trčite ili planirate trčanje na hrapav teren. Upotreba obuće za bosefoot je odličan način da olakšate vožnju bosonogi (s manjim rizikom) da biste bili sigurni da vam je to dobro.

Gledaj video: Бизнис иза дувања, цео филм са преводом (Veljača 2020).