Izgradite izdržljivost ovim Walking Workoutom

Šetajući redovito, možete izgraditi svoju izdržljivost. Izdržljivost se odnosi na udaljenost koju možete hodati ili vježbati prije nego što trebate prestati uhvatiti dah i uzeti pauzu. Ključ za izgradnju izdržljivosti šetnjom je da se pridržavate neprekidan plan vježbanja koji uključuje dobivanje puno vježbe, jedući pravo i dobivanje odgovarajuće količine sna. Međutim, morate znati gdje početi kako biste počeli graditi svoju izdržljivost. Pročitajte više o vježbanju za hodanje koje će vam pomoći s vašom izdržljivošću.

Pješačenje za izdržljivost

Ako već niste hodali velike udaljenosti kada radite, tada ćete morati krenuti na kvadrat jedan da biste izgradili svoju izdržljivost. Tipično, prosječna osoba može hodati samo nekoliko milja svakodnevno da biste dobili tjelovježbu. Može potrajati i do 30 minuta da prođete tu udaljenost. Međutim, izgradnja izdržljivosti traži više vremena. U idealnom slučaju, želite početi vježbanje s ponašanjem izdržljivosti tako što ćete prije no što počnete istegnuti noge i ruke. Zatim, hodajte oko 5-10 minuta kako biste dopustili da se mišići zagriju prije nego što prestanete se ponovno protezati. Odatle pokušajte prošetati oko pet milja. Pogledajte koliko vam je potrebno da to učinite i zabilježite kako se osjećate poslije. Ponovite ove korake otprilike tjedan dana kako biste svoje tijelo prilagodili na udaljenost. Zatim nastavite hodati duže udaljenosti od tamo. Sljedeći tjedan pokušajte šetati šest milja, zatim sedam milja i tako dalje i tako dalje. Nastavite dok ne možete prošetati oko deset milja bez zaustavljanja da se odmoriš. Može vas potrajati nekoliko mjeseci da biste stigli tamo, ali ćete na putu izgraditi izdržljivost.

Kako vam izdržljivost pomaže

Izdržljivost ima brojne prednosti. Kada je riječ o hodanju, izdržljivost vam može pomoći da se prošetate i završite još jednu milju. Izdržljivost dobiva vaše mišiće koristi se gurati i može vam pomoći ton mišiće u nogama i rukama. Također pomaže u povećanju brzine otkucaja srca i zagrijava vaše tijelo tako da sagorijevate kalorije. Što duže možete prošetati, više kalorija ćete moći izgorjeti kao rezultat vaše vježbe.

Uzimajući ga sporo

Jedina stvar koju želite zapamtiti prilikom izgradnje izdržljivosti je da nećete vidjeti rezultate preko noći. Nemojte prisiljavati svoje tijelo da hoda dulje nego što može. Želite postupno dopustiti da se vaše tijelo navikne na hodanje većih udaljenosti. Ako se previše trudite, vjerojatno ćete se ozlijediti. Vaše noge će također nositi težak bol tijekom prvih nekoliko šetnje tako pazite da nose udobne tenisice za šetnju koje vam pružaju dovoljno podrške. Dovršavanjem vježbanja za šetnju koja pokriva sve ove ključne aspekte, možete izgraditi izdržljivost, izgubiti težinu i pomoći tijelu da ostane u formi. Pokušajte iskoristiti ovo pješačko vježbanje ako želite uživati ​​u blagodatima izdržljivosti u vašem životu danas.

Gledaj video: 09. Sparta (nastavak) (Veljača 2020).