Najbolje igračke za djecu

Za svako djetetovo doba postoje skupine igračaka u razvoju. Na primjer, za djecu iz godine izuzetno je važno razviti fine motoričke sposobnosti, taktilne senzacije, logiku i kreativnost. Dijete koje je stari trebalo bi obratiti pozornost na aktivne i mobilne igre, kao i naučiti svjesnost, ustrajnost, neovisnost i sposobnost apsorbiranja korisnog materijala. U našem članku želimo vam predstaviti najpopularnije igračke koje daju maksimalan rezultat. Naučit ćete o tvrtkama koje se bave proizvodnjom takve robe i o prednostima i nedostacima koje svaka odabrana igračka ima.

Koju igračku odabrati

Na ruskom tržištu postoji ogroman broj igračaka. Postojeća raznolikost omogućuje roditeljima i rodbini da troše novac na sve nove primjerke, dajući djeci radost. No, svi kupljeni modeli ne mogu se pohvaliti dobrom kvalitetom i trajnošću. Nemojte pogriješiti u odabiru i kupnji istinski vrijednog proizvoda, možete odabrati samo dokazanu tvrtku. Savjetujemo vam da obratite pažnju na marke koje su svjetski poznate,i stoga je njihov ugled odgovoran za proizvedene proizvode.

Za danas je moguće dodijeliti neke tvrtke koje se tvrde:

1. Taf igračke

2. Tiny Love

3. Chicco

4. Cijena Fischer

5. Playgro

6. Smoby

Bogate igračke

8. Sretno dijete

9. Jetem

Većina navedenih tvrtki su europske. Kvaliteta njihovih igračaka je besprijekorna. Tu su i kineske marke, na primjer, Happy Baby, Jetem, Smoby. Proizvodi tih tvrtki imaju pristupačniju cijenu, ali među modelima može doći do neispravnih primjeraka ili neuspješnih u njihovim verzijama koncepta. Glavna stvar je da proizvodi obje tvrtke zadovoljavaju osnovni zahtjev - sigurnost. To su igračke niske kakvoće koje su izravna prijetnja zdravlju djeteta.

Najbolje odgojne igračke za djecu iz godine u godinu

Mekani kocke

Meke kocke, za razliku od tvrde plastike i drveta, pokazat će se izvrsnom igračkom za djecu iz godine u godinu. Dijete ne ozlijedi zbog njih ako posrnu ili padne. Njihova velika veličina i svijetle boje daju praktičnost u igri. Pomoću takvih kvadrata možete proučavati različite predmete okoliša, životinja, boja, prvih pisama i stvari, sve ovisi o tome što će se točno prikazati na njima.

Možete kupiti kocke s čičakom, s kojim je jedan element pričvršćen na drugu, čineći različite oblike.Takve kocke pomoći će razviti ne samo motoričke sposobnosti, već i prostorno razmišljanje, kao i kreativne vještine. Općenito, elementi građenja u obliku kocke pridonose poboljšanju kognitivnih sposobnosti, koordinaciji pokreta ruku i očiju. Izgradnjom visokih tornjeva, a potom ih razbijanje, dijete dobiva istinsku zabavu od igre.

prednosti:

 • siguran za zdravlje djece,
 • ugodan na dodir,
 • vježbati senzorske vještine,
 • razvijati motoričke sposobnosti, prostorno razmišljanje i kreativne sposobnosti.

nedostaci:

 • brzo se prljave,
 • može akumulirati prašinu,
 • treba pažljiva i pravovremena skrb.

razvrstač

Općenito, sortir - ovo je kapacitet u kojem postoje različiti oblici rupa. U svaku takvu rupu morate odabrati odgovarajuću liniju ili figuru (idite u kompletu). Na taj način, morate shvatiti kako proširiti kapacitet ili umetnuti lik da odgovara obliku. Svaka od ostalih vrsta razvrstača karakterizira proizvodni materijal, veličine, različite opcije i složenost obavljanja zadataka. Za učinkovitu igru ​​preporučuje se odabir drvenih ili plastičnih modela.

Sorter pomaže djetetu da uči usporediti oblik objekata, potražiti razlike i zajedničke znakove. Zajedno s tim razvijaju male motoričke sposobnosti ruku, ustrajnosti, svjesnosti, koncentracije i genijalnosti. Prvi put, dijete će vjerojatno trebati pomoć odrasle osobe, tako da on objašnjava i, na primjer, pokazao načelo igre. Prilikom odabira razvrstača za jednogodišnje dijete, prestanite fokusirati se na varijantu gdje su brojke prilično velike, tako da ih dijete ne može progutati ili ih gurati u nosnicu.

prednosti:

 • udovoljava sigurnosnim standardima,
 • uzrokuje dječji interes,
 • potiče razvoj logike i motoričkih vještina.

nedostaci:

 • brojke se na kraju mogu izgubiti.

Najbolje odgojne igračke za djecu od dvije godine

dizajner

Za djecu od dvije godine idealna igračka može postati dizajner. Izaberite jednostavan model sa samo velikim (!) Pojedinostima koje će dijete lako uhvatiti rukom, ali ni gutanje niti guranje u nosnicu neće funkcionirati. Također je važno jesu li dijelovi lako povezani i odvojeni. Preporučljivo je kupiti dizajner od trajne plastike, koji čak i za vrijeme aktivne igre neće prestati, stvarajući opasnost. Dok dijete povlači pojedinosti u usta, potrebno je češće oprati.

Svijetle boje, zanimljive u obliku elemenata, pomoći će djetetu da razvije fine motoričke sposobnosti, nauče navigaciju u svemiru. Različiti učinci od igre do dizajera pozitivno će utjecati i na razvoj govora, doprinose asimilaciji brojnih koncepata i ispravnoj formulaciji zvukova, budući da postoji izravni utjecaj na dio mozga koji je odgovoran za te procese. Izvrstan izbor mogu biti lego dizajneri, na primjer, Lego Duplo. Ova linija savršeno pristaje kao prvi dar ove vrste igračaka.

prednosti:

 • sigurno za dijete,
 • razvija motoričke vještine i prostorno razmišljanje,
 • potiče stvaranje govora,
 • treneri mašte,
 • daje ideju o boji i obliku.

nedostaci:

 • pojedinosti mogu biti izgubljene,
 • potrebna je tjedna briga.

lopta

Dijete u dobi od dvije godine je vrlo važan pokret. Obično djeca u ovom trenutku znaju kako sami stajati, hodati i trčati. Svi daljnji razvoj bit će na neki način povezani s najaktivnijim igrama. Nemojte zaboraviti da ova nova vrsta aktivnosti daje djetetu poseban užitak i radost.Za podršku i poboljšanje već stečenih vještina, kupite klasičnu loptu igru. Odaberite srednje veličine, elastične materijale i svijetle boje.

Takva igračka će promicati sveobuhvatan razvoj. To će poboljšati vještine spretnosti, koordinacije, brzine reakcije. Dijete će moći birati između različitih mogućnosti igara. Lopta se može baciti jedna na drugu, kotrljana na podu, udarena, udarena u vrata, bacena i uhvaćena. Nakon takvog redovitog treninga dijete će poboljšati njegovu oštrinu, oči i opću motornu aktivnost. Lopta pomaže ne samo fizičkom nego i emocionalnom postanku.

prednosti:

 • sigurno,
 • daje fizički i psiho-emocionalni razvoj,
 • poboljšava spretnost, koordinaciju, brzinu reakcije i oči,
 • daje radost tijekom igre,
 • pristupačne cijene za većinu modela.

nedostaci:

 • zahtijeva brigu (često treba nositi s površinom).

Najbolja igračka za djecu od tri godine

Magazin s višekratnim naljepnicama

Djeca od tri godine starosti obično već znaju samostalno razmotriti knjige i časopise. Mnogi ljudi pokušavaju čitati, netko se bolje i netko pogoršava.U svakom slučaju, dijete je privučeno proučavanju raznih slika i malih tekstualnih fragmenata. Najjednostavnija, ali vrlo uzbudljiva igračka za ovo doba bit će magazin s višekratnim naljepnicama. U početku će roditelji ili netko drugi odrasli morati biti prisutni na satu, tako da dijete razumije načelo i čuje komentare.

Časopis s naljepnicama pomoći će djetetu da razvije pažnju, koncentraciju, pamćenje, točnost, apsurdnost. Ponovno upotrijebljena ljepila će ispraviti greške napravljene pomicanjem naljepnice na pravo mjesto. Svijetli dizajn, zanimljivi zadaci, razne slike poslužit će kao prvoklasni nastavni materijal. Odabir iz različitih tema pomoći će upoznati bebu s raznim korisnim informacijama.

prednosti:

 • sigurnosti
 • učenje tijekom procesa igre,
 • uputa djeteta na neovisnu analizu informacija,
 • veliki izbor predmeta,
 • pristupačne cijene,
 • razvoj pozornosti, koncentracije, točnosti.

nedostaci:

 • bolje je provesti nastavu zajedno s roditeljima.

Razvijanje postera

Razvijanje plakata je druga najpopularnija igračka igra za djecu stariju od tri godine.Sam naziv kaže da ta stvar ima sam po sebi veliku funkcionalnost, pomažući u sveobuhvatnom razvoju. Bit procesa je dvodimenzionalna informacija. Kada kliknete na jednu od slika, dijete dobiva svoje verbalno ime ili zvuk ili neku povijest (ovisi o temi i modelu postera). Dosljedno upoznavanje s blokovima, kao rezultat, dijete može provjeriti primljeno znanje, uključujući način ispitivanja.

Takve lekcije na igrama razvijaju pamćenje, slušnu i vizualnu percepciju. Podučavaju dijete da ispravno uče materijal i samostalno ga provjeravaju, pronađu pogreške u svojim odgovorima i ispravljaju ih. Razvijanje plakata pomoći će djetetu da se dobro iskoristi za dugo vremena. Široka raznolikost tematskih varijanti takve igračke daje roditeljima mogućnost da zamijenili već proučavani plakat s novim. Prema brojnim pregledima, uz njihovu pomoć vrlo je prikladno shvatiti abecede, slogove, riječi, budući da djeca ne samo da vide slova, već i čuju njihov ispravan izgovor.

prednosti:

 • ispunjava sve sigurnosne standarde,
 • pomaže u proučavanju različitih materijala,
 • optužbe za samostalnu djelatnost,
 • razvija pamćenje, pažnju, slušnu i vizualnu percepciju.

nedostaci:

 • morate kupiti baterije,
 • igra može brzo izgubiti interes.

Kakvu dječju igračku kupiti?

1. Mekana kocka savršeno se uklapaju u najmanju, tj. Djecu od godinu dana. Uz njih, dijete može igrati prilično aktivno, dok razvija prostorno razmišljanje, kreativnost i fine motoričke sposobnosti ruku i očiju.

2. Sorter će biti vrlo korisna igračka za dijete iz godine dana, jer promiče razvoj motoričkih vještina, ustrajnost, svjesnost, genijalnost i stjecanje vještina u usporedbi objekata jedni s drugima.

3. Oni koji traže dobru razvojnu igračku za djecu od dvije godine, vrijedi obratiti pažnju na različite tipove dizajnerica. Slični igrači doprinose razvoju finih motoričkih vještina, prostornog razmišljanja i treniranja mašte.

4. Dvogodišnjaci su uvijek vrlo pokretni. Za razvoj im je potrebna aktivna igra. Lopta je idealna za ovu zabavu, pomažući ne samo da razviju tjelesno zdravlje bebe, već i psiho-emocionalne.

5. Magazin s novim naljepnicama će biti idealan izbor za igre s djetetom od tri godine.Tijekom procesa, dijete će se moći upoznati s mnogo zanimljivih informacija, saznati kako ga asimilirati i analizirati. U tom će slučaju dobro razviti logičko razmišljanje, svjesnost, točnost itd.

6. Razvoj postera bit će koristan za djecu stariju od tri godine. On će predstaviti dijete raznim materijalima, podučiti mu kako raditi samostalno. Razvijat će slušna i vizualna percepcija, kao i svjesnost i sjećanje. Povoljna cijena i veliki izbor tema bit će dodatne prednosti takve igračke.

Pogledajte videozapis: TOP 10: Najskuplje Igracke Na Svetu (Ožujak 2020).